Ναταλία Πετρίτη

Στο Victoria & Albert του Λονδίνου φαίνεται πως βρίσκει μόνιμο σπίτι το αρχείο του θρυλικού David Bowie, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press. Η συλλογή του εμβληματικού καλλιτέχνη που σημάδεψε την ποπ κουλτούρα μέσα από το έργο του διαθέτει κοστούμια, μουσικά όργανα, επιστολές, φωτογραφίες, στίχους και πολλά ακόμα. Το 2025 αυτά θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό σε ένα νέο δημόσιο κέντρο τεχνών, το David Bowie Center for the Study of Performing Arts. Αυτό θα είναι τμήμα του V&A East Storehouse, το οποίο χτίζεται αυτήν την περίοδο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου.

Στα highlights της συλλογής περιλαμβάνεται μια ολόσωμη φόρμα Ziggy Stardust, τα κοστούμια της περιοδείας του Alladin Sane, χειρόγραφοι στίχοι του “Heroes”, όπως και ημερολόγια που ο Bowie κρατούσε κατά τη διάρκεια όλης του της ζωής.

Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο David Bowie Estate, με το Blavatnik Family Foundation και τη Warner Music Group να διαθέτουν 10 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου του υλικού στο V&A East location.

«Με το έργο ζωής του David να μετατρέπεται σε κομμάτι των εθνικών συλλογών του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνει δικαιωματικά τη θέση του ανάμεσα σε άλλα πολιτιστικά icons και καλλιτεχνικές ιδιοφυίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Bowie estate.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured