Ναταλία Πετρίτη

Στη Eurovision για λογαριασμό της Ιρλανδίας πρόκειται να διαγωνιστούν οι Public Image Ltd., με τον John Lydon και τη μπάντα του να ερμηνεύουν ένα κομμάτι αφιερωμένο στη σύζυγό του, Nora, η οποία πάσχει από τη νόσο Alzheimer's.

Ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής των Sex Pistols εξήγησε στον μουσικό τύπο ότι το κομμάτι “Hawaii” με το οποίο θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι μια «ερωτική επιστολή» προς τη σύζυγό του, με την οποία είναι παντρεμένοι σχεδόν 40 χρόνια.

Οι PiL θα χρειαστεί ωστόσο να αναμετρηθούν με πέντε ακόμη καλλιτέχνες που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στη Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί  τον επόμενο Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το κομμάτι είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους με τον άνθρωπο που φροντίζουν», ανέφερε ο 66χρονος Lydon στον επίσημο ιστότοπο του τραγουδιού. «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας ότι τελικά η αγάπη τα ξεπερνάει τα πάντα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας, RTE, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαΐου στο Liverpool.

Ακούστε εδώ το “Hawaii”:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured