Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο τραγούδι έδωσε στη δημοσιότητα ο Peter Gabriel το οποίο και φέρει τον τίτλο “Panopticom”. Το εν λόγω κομμάτι αποτελεί το lead single του δίσκο i/o, της επερχόμενης δηλαδή δισκογραφικής επιστροφής του καλλιτέχνη 21 χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά του.

Στο “Panopticom” συμμετέχουν οι μουσικοί Brian Eno (synth), David Rhodes (κιθάρα), Tony Levin (μπάσο) και Manu Katché (drums).

Ξεκινώντας με το “Panopticom”, ο Gabriel πρόκειται να παρουσιάζει ένα νέο κομμάτι του μέσα στο 2023 κάθε φορά που θα σημειώνεται πανσέληνος. «Μερικά από αυτά που γράφω αυτήν την περίοδο έχουν να κάνουν με την ιδέα ότι είμαστε εξαιρετικά ικανοί να καταστρέψουμε τον πλανήτη που μας έδωσε ζωή και αν δεν βρούμε έναν τρόπο να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και τον φυσικό κόσμο θα χάσουμε πολλά», εξήγησε ο Gabriel. «Ένας απλό τρόπος να σκεφτούμε πώς στεκόμαστε σε αυτό είναι με το να κοιτάμε τον ουρανό… και η σελήνη πάντα μου έκανε κάτι».

Κάθε νέα μουσική κυκλοφορία του καλλιτέχνη πρόκειται επίσης να συνοδεύεται από μία συγκεκριμένη καλλιτεχνική δημιουργία. Στην περίπτωση του “Panopticom”, αυτό συνοδεύεται από ένα cover image του David Spriggs.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το i/o, ωστόσο ο Gabriel έχει ήδη ανακοινώσει ένα supporting tour 22 συναυλιών του στην Ευρώπη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023.

Την περασμένη χρονιά, ο Gabriel συνεργάστηκε με τους Arcade Fire στο κομμάτι “Unconditional II (Race and Religion)”, συμμετείχε στο Earth Day charity album σε επιμέλεια Eno, ενώ διασκεύασε και το “Here It Is” για ένα Leonard Cohen tribute album.

Ακούστε εδώ το “Panopticom”:

Δείτε το σχετικό cover image του David Spriggs για το “Panopticom”:

peter-gabriel-panopticom

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured