Ναταλία Πετρίτη

Οκτώ νέους ακτιβιστές και ακτιβίστριες για το περιβάλλον προσκάλεσε πρόσφατα η Billie Eilish, σε μια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

Pixel

Η νεαρή τραγουδίστρια αφιέρωσε ένα μέρος του πρόσφατου cover story της για τη Vogue στην εν λόγω συζήτηση, η οποία διεξήχθη με άτομα κάτω των 30 ετών και βιντεοσκοπήθηκε στη μορφή μιας ταινίας 10 λεπτών που συνοδεύει το σχετικό γραπτό feature.

Οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων η Tori Tsui, που υπογράφει ένα βιβλίο για την κλιματική κρίση και την ψυχική υγεία και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, αλλά και η Ryan Berberet, η οποία ηγήθηκε μιας «κλιματικής απεργίας» στο Λύκειο όπου φοιτά, ενώ βρίσκεται πίσω από την καμπάνια επιρροής του κυβερνήτη της California, Gavin Newsom, ώστε αυτός να κηρύξει κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Άλλοι από τους παρόντες ακτιβιστές ήταν ο environmental educator Isaias Hernandez, aka Queer Brown Vegan, το μοντέλο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των Ιθαγενών, Quannah Chasinghorse, η διοργανώτρια του Fridays for Future και συνιδρύτρια του Re-Earth Initiative, Xiye Bastida, η sustainable clothing designer και animator, Maya Penn, η Nalleli Cobo, που πίεσε την Big Oil να κλείσει μια τοξική πηγή εξόρυξης κοντά στη γειτονιά όπου διέμενε και η Wanjiku “Wawa” Gatheru, υπότροφος του Κολλεγίου Rhodes και ιδρύτρια του Black Girl Environmentalist.

Το γκρουπ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαχείρισης της κρίσης, στην αβεβαιότητα επάρκειας τροφής στο μέλλον, στο άγχος σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αλλά και στις ελπίδες του για το μέλλον. Σε άλλο σημείο του feature, η Eilish αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η ίδια προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη.

Η Eilish είχε προηγουμένως διοργανώσει ένα πολυήμερο climate-focused event με τίτλο Overheated στο O2 του Λονδίνου, το οποίο και συνέπιπτε με τις ημέρες που θα βρισκόταν η ίδια εκεί στα πλαίσια της Happier Than Ever tour της. Εκεί συζήτησε ξανά με ακτιβιστές και το κοινό για την κλιματική αλλαγή, ενώ η ίδια έπεισε το venue να διαθέτει μόνο vegan διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια των έξι συναυλιών που έδωσε εκεί.

Η Eilish δημοσίευσε επίσης χθες, 4 Ιανουαρίου, ένα cover του κομματιού του Ben Folds με τίτλο “Still”.

@billieeilish

folds

♬ original sound - BILLIE EILISH
" data-video-id="7184505778097655082" data-embed-from="oembed" style="max-width:605px; min-width:325px;">
@billieeilish

folds

♬ original sound - BILLIE EILISH

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured