Ναταλία Πετρίτη

Ένα tribute στον Angelo Badalamenti έκαναν σε πρόσφατη συναυλία τους οι LCD Soundsystem, οι οποίοι και διασκεύασαν ζωντανά το “Twin Peaks” theme θέλοντας να τιμήσουν τον εκλιπόντα συνθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι LCD Soundsystem διασκεύασαν την εμβληματική σύνθεση σε συναυλία τους στη Νέα Υόρκη στις 13 Δεκεμβρίου, ως ένδειξη θαυμασμού προς τον καλλιτέχνη που πέθανε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε ηλικία 85 ετών.

Ο Badalamenti βρισκόταν πίσω από τις μουσικές συνθέσεις που συνόδευσαν τη φιλμογραφία του David Lynch, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Blue Velvet και Mulholland Drive. Ο ίδιος εργάστηκε πάνω στα soundtracks ταινιών όπως οι A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors, National Lampoon’s Christmas Vacation και The Wicker Man, ενώ συνεργάστηκε με πληθώρα σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο David Bowie, η Marianne Faithfull, ο Tim Booth των James, οι Orbital, η Dolores O’Riordan των Cranberries, οι Pet Shop Boys και οι Anthrax.

Οι LCD Soundsystem διασκεύασαν ακουστικά το κομμάτι “Falling” που ο Badalamenti έγραψε για την ιστορική τηλεοπτική σειρά “Twin Peaks” και ερμηνεύθηκε από την επίσης εκλιπούσα το 2022 Julee Cruise.

https://www.instagram.com/reel/CmJHez1MKSs/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6d371261-96b3-4904-8dfd-5b2b1a824b97

https://www.instagram.com/p/CmIx2KQs8K5/?utm_source=ig_embed&ig_rid=af089fee-333e-4b9e-873f-36214c2fff0a

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured