View More

Πενηνταπλασιάστηκαν οι αναπαραγωγές του “Goo Goo Muck” των Cramps έπειτα από την επιτυχία του Wednesday

Όπως ακριβώς είχε συμβεί με το “Running Up That Hill” της Kate Bush μετά την επιτυχία του Stranger Things, έτσι και τώρα, το Netflix βρίσκεται και πάλι πίσω από μια απρόσμενη αναβίωση παλαιότερων κομματιών

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Πενηνταπλασιάστηκαν οι αναπαραγωγές του “Goo Goo Muck” των Cramps στις ΗΠΑ έπειτα από την επιτυχία του Wednesday στην πλατφόρμα streaming του Netflix.

Η διασκευή των Cramps στο κομμάτι των Ronnie Cook and The Gaylads από το 1962 περιλαμβάνεται στον δίσκο τους Psychedelic Jungle, ο οποίος και κυκλοφόρησε το 1981.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το rockabilly κομμάτι φαίνεται πως βιώνει μια απρόσμενη αναβίωση στα charts και τις μουσικές συνήθειες του κοινού, μιας που το τέταρτο επεισόδιο της σειράς Wednesday, με τίτλο Woe What A Night, περιλάμβανε μια ήδη iconic σκηνή χορού της πρωταγωνίστριας με αυτό ως soundtrack.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από την πρεμιέρα του Wednesday στις 23 Νοεμβρίου, η διασκευή των Cramps ακουγόταν περίπου 2,500 φορές την ημέρα σε on-demand streams στις ΗΠΑ (σύμφωνα με το Billboard). Πέντε μόλις ημέρες μετά τη συμπερίληψή του στη σειρά, αυτό το νούμερο αυξήθηκε κατά 5000%, με το κομμάτι να ακούγεται τουλάχιστον 134,000 φορές την ημέρα μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Πλέον, το κομμάτι φαίνεται να έχει αναπαραχθεί στο Spotify τουλάχιστον 10 εκατομμύρια φορές έκτοτε.

Η εν λόγω επιτυχία θυμίζει αρκετά όσα είχαν συμβεί λίγους μήνες πριν, όταν το “Running Up That Hill” της Kate Bush συμπεριλήφθηκε στο Stranger Things της ίδιας πλατφόρμας, με τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται πραγματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ίδια η Bush μάλιστα εισέπραξε το ιλιγγιώδες ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το streaming revenue του κομματιού της, χωρίς να μετράμε καν τις πωλήσεις δίσκων στα φυσικά καταστήματα.

Οι Cramps δημιουργήθηκαν το 1976 και παρέμειναν ενεργοί με οκτώ studio album releases μέχρι και το 2006. Το συγκρότημα διαλύθηκε και επίσημα τρία χρόνια μετά, έπειτα από τον θάνατο του lead singer τους, Lux Interior, το 2009. Η εκδοχή τους για το κλασικό σήμερα “Goo Goo Muck” ακούγεται επίσης στο soundtrack του Texas Chainsaw Massacre 2 του 1986.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πρώτο single της fictional μπάντας της σειράς να έχει ήδη κυκλοφορήσει, μαζί με το trailer

Ένα homage της τραγουδίστριας στις μωβ αποχρώσεις, μέσα από το νέο visual του Midnights

FEATURED TODAY

Ο Βασίλης Σπανός αναρωτιέται αν «αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος, όχι μ' έναν πάταγο, αλλά με έναν λυγμό» και φορώντας μια μάσκα οξυγόνου τριγυρίζει στους άδειους δρόμους του μέλλοντος, αναζητώντας  δέκα αγαπημένες μετά-αποκαλυπτικές ταινίες.

Στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Ιταλοί doomsters μας άφησαν πεινασμένους σαν λύκους. Θέλαμε κι άλλο.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Πακιστανού Saim Sadiq είναι μια απαγορευμένη queer ερωτική ιστορία και μια καταγραφή των πολλαπλών αδιεξόδων της ζωής σε μια πατριαρχική και συντηρητική κοινωνία. Της Ναταλίας Πετρίτη.

Top