Ναταλία Πετρίτη

Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν σχεδόν δύο δεκαετίες από την κυκλοφορία του The Jethro Tull Christmas Album μέχρι τον περσινό Ιανουάριο και το The Zealot Gene, το 23ο άλμπουμ από το ιστορικό συγκρότημα του Ian Anderson φαίνεται πως θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε.

Είναι πλέον γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις του νέου δίσκου του συγκροτήματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με την κυκλοφορία του μέσω της Inside Out Music να τοποθετείται χρονικά στην άνοιξη του 2023.

Σε σχετική του δήλωση, ο Ian Anderson αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στο artwork για το εξώφυλλο του άλμπουμ και ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση και τη μίξη πριν από μερικές εβδομάδες. Λόγω της συνηθισμένης μεγάλης αναμονής για την έκδοση του βινυλίου, έχουμε προγραμματιστεί για κυκλοφορία την άνοιξη του 2023, αλλά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, θα ακούτε περισσότερα για τον δίσκο και τις διάφορες μορφές που θα είναι διαθέσιμες.

 Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σας προϊδεάσω με τίτλους, tracklists και περιεχόμενο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι όλα έχουν γίνει μέχρι και το mastering, καθώς και τα βασικά του artwork και της συσκευασίας. Ελπίζω να σας αρέσουν η βασική ιδέα και τα θέματα όταν είμαι έτοιμος να σας πω περισσότερα. Η ηχογράφηση του υλικού ήταν μια μακρά και δύσκολη δουλειά κατά τη διάρκεια ενός ταραχώδους προγράμματος περιοδειών τους τελευταίους μήνες. Μια μέρα εδώ, μια μέρα εκεί και η περίεργη έκρηξη λίγων ημερών μαζί σε κάποια σημεία της διαδρομής.

 Έγραψα τα βασικά θέματα και τους στίχους τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και έστειλα τα πρώτα demo στο συγκρότημα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όπως έκανα και με το The Zealot Gene το 2017. Το μεγαλύτερο μέρος της ηχογράφησης πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ η στερεοφωνική μίξη έγινε τον Σεπτέμβριο. Ο νέος μου φίλος Bruce Soord των The Pineapple Thief ανέλαβε να δημιουργήσει τις μίξεις surround ήχου και επίσης μια εναλλακτική στερεοφωνική μίξη.»

Τον Σεπτέμβριο, το ιστορικό συγκρότημα υπό τον Ian Anderson επισκέφθηκε την χώρα μας για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured