Ναταλία Πετρίτη

Οι Unknown Mortal Orchestra κυκλοφορούν έναν νέο single με τίτλο “I Killed Captain Cook”, το οποίο και αποτελεί το πρώτο δείγμα νέας τους δουλειάς μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό συνοδεύεται από ένα video με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του frontman τους, Ruban Nielson.

Το κομμάτι αποτελεί μια ακουστική μπαλάντα την οποία αφηγείται ένας Χαβανέζος που σκότωσε τον Βρετανό εξερευνητή και αποικιοκράτη, Captain James Cook, το 1779. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η μητέρα του Nielson του έλεγε αυτή την ιστορία όσο εκείνος ήταν παιδί με καμάρι.

«Έγραψα αυτό το κομμάτι για την μητέρα μου, που είναι θρυλική χορεύτρια hula και γηγενής Χαβανέζα», έγραψε ο Nielson στα social media όταν μοιράστηκε το κομμάτι. Το video γυρίστηκε με super 8 camera και τη μητέρα και την κόρη του καλλιτέχνη στην παραλία Keaukaha στο Hilo της Χαβάης.

Το “I Killed Captain Cook” αποτελεί το πρώτο preview του επικείμενου δίσκου των Unknown Mortal Orchestra για το 2023. Το κομμάτι έρχεται μετά από δύο standalone singles που το συγκρότημα κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά, τα “That Life” και “Weekend Run”.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured