Ναταλία Πετρίτη

Η PJ Harvey και ο συνθέτης Tim Phillips παρουσίασαν στο κοινό και επίσημα το soundtrack που έγραψαν για τη σειρά της Apple TV+, Bad Sisters.

Το Bad Sisters συνυπογράφει η Sharon Horgan με πρωταγωνίστρια την ίδια, αλλά και τις Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene και Eve Hewson. Στη σειρά παρακολουθούμε μερικές αδερφές όσο εκείνες θρηνούν για τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς τους, με την ελπίδα να εξαπατήσουν μια σειρά από ερευνητές μιας ασφαλιστικής εταιρίας.

Το OST της σειράς περιλαμβάνει 11 original κομμάτια και δύο διασκευές, μία στο κομμάτι του Leonard Cohen, “Who by Fire”, που αποτελεί και το theme song, αλλά και ακόμη μια στο παραδοσιακό Αμερικανικό folk τραγούδι, “Run On”, που έχει ηχογραφηθεί σαν το “God’s Gonna Cut You Down”.

Ο Phillips, οποίος έχει γράψει τη μουσική και για σειρές όπως τα Entourage και Shameless, ανέφερε σε σχετικές του δηλώσεις: «Το Bad Sisters χρειαζόταν οι ρίζες του να βρίσκονται σε έναν γήινο, θηλυκό τόπο και να δείχνει ψυχή, χιούμορ, μυστήριο και σασπένς. Αποφασίσαμε ότι κεντρική σε αυτό θα ήταν η φωνή της PJ, οπότε χρησιμοποιήσαμε μια μέθοδο εργασίας: δημιουργήσαμε μια αχανή βιβλιοθήκη με το τραγούδι της από κάθε είδους διαφορετικό πράγμα, όπως κραυγές, γέλια, ψιθύρους, διάφορα επίπεδα σε νότες, περάσματα από τη μία νότα στην άλλη και δημιουργήσαμε ιδιαίτερες τονικές εκτελέσεις με Ιρλανδική ποίηση που θεωρείται public domain. Δημιουργήσαμε έτσι ένα μεγάλο sample όργανο ώστε η φωνή της να είναι διαθέσιμη on demand για το scoring της παραγωγής. Μετά αυτό υπέστη μια σειρά από ηχητικές διαφοροποιήσεις ώστε να αποκτήσει η φωνή της μια εύκαμπτη ηχητική υφή, τραγουδώντας μερικές φορές λέξεις και άλλες σαν ένα όργανο για το ensemble».

Σύμφωνα με την Harvey, η εν λόγω βιβλιοθήκη ήχων ονομάζεται “The Pollytron”, ενώ η ίδια δήλωσε ότι απόλαυσε ιδιαίτερα την ανορθόδοξη αυτή διαδικασία παραγωγής της μουσικής για τη σειρά και τα νέα αυτά ηχοτοπία.

Η Harvey αναμένεται να κυκλοφορήσει και ένα career-spanning box set, το B-Sides, Demos & Rarities, στις 4 Νοεμβρίου.

Ακούστε εδώ ολόκληρο το soundtrack για τη σειρά Bad Sisters:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured