Ναταλία Πετρίτη

Κλειδώθηκαν οι λογαριασμοί του Kanye West σε Twitter και Instagram, έπειτα από σειρά αντισημιτικών αναρτήσεων του ίδιου, οι οποίες και παραβίαζαν φυσικά τους κανονισμούς λειτουργίας των δύο κοινωνικών μέσων.

Εκπρόσωπος του Twitter σχολίασε στο BuzzFeed News ότι «ο λογαριασμός εξετάζεται και έχει κλειδωθεί λόγω παραβίασης των πολιτικών του Twitter». Αντίστοιχα, ο λογαριασμός του West στο Instagram έχει επίσης κλειδωθεί, έπειτα από ρατσιστικό σχόλιο του ίδιου στις 7 Οκτωβρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε το NBC News, με εκπρόσωπο του Meta – της εταιρίας δηλαδή στην οποία ανήκει το Instagram – να αναφέρει ό,τι και εκείνος του Twitter.

Η είδηση του αποκλεισμού του West από τις πλατφόρμες με τις οποίες επικοινωνούσε με το κοινό του έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που ο ίδιος δημιούργησε, φορώντας ένα Τ-shirt με το slogan ‘White Lives Matter’ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι εκείνος εισέπραξε εξαιρετικά αρνητικά σχόλια για αυτή του την κίνηση, ο West συνέχισε με αναρτήσεις του στα κοινωνικά μέσα να υποστηρίζει την πράξη του και το slogan που έφερε η μπλούζα του, απαντώντας: “They do”.

Καλλιτέχνες όπως οι Jaden Smith και Boosie είχαν απαντήσει στο αντιδραστικό σχόλιο στα ρούχα του West, αναφέροντας πως αυτό βοηθά στη δικαιολόγηση εξτρεμιστικών συμπεριφορών, ενώ τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η οικογένεια του Ahmaud Arbery – του 25χρονου έγχρωμου άντρα που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ το 2020 από τρεις λευκούς γείτονές του με σαφές ρατσιστικό κίνητρο.  

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured