Ναταλία Πετρίτη

Νεκρός σε ηλικία 59 ετών βρέθηκε ο Αμερικανός rapper Coolio. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Coolio βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο μπάνιο του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες. Προς το παρόν η επίσημη αιτία του θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σύμφωνα με τον Jarez Posey, τον μάνατζερ του καλλιτέχνη, οι γιατροί του πιστεύουν ότι εκείνος υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Coolio ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική το 1980 αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την παγκόσμια επιτυχία του "Gangsta's Paradise", το οποίο και περιείχε τα φωνητικά του Stevie Wonder από το κομμάτι “Pastime Paradise”.

Ο Coolio, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Artis Leon Ivey Jr, κέρδισε Grammy για το "Gangsta's Paradise", το οποίο και υπήρξε ένα από τα τραγούδια του soundtrack της ταινίας "Dangerous Minds" που πρωταγωνίστησε η Michelle Pfeiffer.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής του πορείας που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Coolio ηχογράφησε οκτώ άλμπουμ και κέρδισε ένα American Music Award και τρία MTV Video Music Awards.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στο Billboard chart υπήρξαν τα κομμάτια “Fantastic Voyage”, “Rollin' With My Homies”, “1, 2, 3, 4 (Sumpin' New)” και “Too Hot”, ενώ εμφανίστηκε ακόμη στο soundtrack της ταινίας Space Jam. Ο τελευταίος του δίσκος, From The Bottom 2 The Top, κυκλοφόρησε το 2009.

Ο ίδιος παρέμενε μέχρι και σήμερα μουσικά ενεργός, ενώ αυτή την περίοδο βρισκόταν σε περιοδεία με τους Vanilla Ice και Young MC στο I Love The ’90s concert series. Πριν από μερικές μέρες είχαν εμφανιστεί ζωντανά στο Τέξας.

«Έχω φρικάρει. Μόλις έμαθα ότι ο καλός μου φίλος Coolio πέθανε» έγραψε ο φίλος του, Vanilla Ice.

Δείτε μερικά από τα tributes στη μνήμη του Coolio που δημοσιεύθηκαν μετά την είδηση του θανάτου του:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured