Ναταλία Πετρίτη

Ένα μουσικό κομμάτι για την υποστήριξη του βαλλόμενου από τον πόλεμο Ουκρανικού λαού κυκλοφόρησαν οι Flogging Molly, το οποίο και φέρει τον τίτλο “A Song of Liberty”. Οι Celtic punks πρόκειται να διαθέσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις του αντιπολεμικού τους ύμνου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, με το μουσικό video που συνοδεύει το κομμάτι να είναι μάλιστα σε επιμέλεια των Ουκρανών filmmakers/animators, The Mad Twins.

Το “A Song of Liberty” δεν αναφέρεται μόνο στην εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντλεί έμπνευση από το Easter Rising του 1916 στην Ιρλανδία, όπως και από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Σύμφωνα με το συγκρότημα, έχει να κάνει με τον διαρκή αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια στην καταπίεση.

«Πρόκειται για ένα κομμάτι για την ελευθερία, το οποίο έγραψα σκεπτόμενος μια σκοτεινή περίοδο στην ιστορία της Ιρλανδίας», αναφέρει ο Dave King των Flogging Molly σε σχετικό δελτίο τύπου. «Ξαφνικά όμως η αδικία και η μάχη ενάντιά της μετατράπηκαν σε τωρινά ζητήματα. Και έτσι, οι Ουκρανές μας φίλες, που αποστερήθηκαν την ελευθερία τους, δημιούργησαν κάτι με αυτό, το οποίο προσπαθεί να εμπνεύσει την ελπίδα σε όλους».

Στο μουσικό video του “A Song of Liberty” προβάλλονται animated σκηνές από πολιτικά γεγονότα και μάχες από όλη τη διάρκεια της ιστορίας, μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Αυτό δημιουργήθηκε από τις Mad Twins — τις δίδυμες δηλαδή αδερφές, Olya και Vira Ischuk — οι οποίες εργάστηκαν πάνω σε αυτό βρισκόμενες στην Ουκρανία και εν μέσω διαρκών συναγερμών για βομβαρδισμούς στον τόπο όπου και διέμεναν. Πλέον έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα. 

Οι Flogging Molly έχουν προσθέσει ένα donation button προς την οργάνωση Razom for Ukraine της Νέας Υόρκης στο YouTube page του κομματιού.

Ο έβδομος δίσκος των Flogging Molly αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο, 9 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται αυτό το διάστημα για περιοδεία στις ΗΠΑ μαζί με τους Interrupters.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured