Ναταλία Πετρίτη

Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε η μήνυση του “Nevermind baby”, Spencer Elden, προς τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana και τους παραγωγούς του δίσκου Nevermind, η φωτογραφία του οποίου είχε κοσμήσει το εξώφυλλό του.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έγινε 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού δίσκου, η φωτογραφία του εξωφύλλου όπου φαίνεται το μωρό μέσα σε μια πισίνα να κυνηγά ένα δολάριο αποτελούσε μια μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ο Elden μάλιστα έκανε λόγο για «παιδική πορνογραφία» και φυσικά αναζητούσε μια εξόχως μεγάλη αποζημίωση από το συγκρότημα, όπως και οποιονδήποτε άλλον εμπλεκόμενο στην κυκλοφορία του δίσκου.

Στην οκτασέλιδη απόφαση του δικαστηρίου, οι αξιώσεις του Elden χαρακτηρίστηκαν ως άκαιρες, με αποτέλεσμα τη δικαίωση των Nirvana.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόρριψη της μήνυσης από τον ίδιο μάλιστα δικαστή, μιας που η αγωγή είχε απορριφθεί προηγουμένως για άλλο λόγο: οι δικηγόροι του Elden είχαν χάσει μια προθεσμία για να απαντήσουν σε πρόταση απόρριψης που κατέθεσαν οι δικηγόροι των Nirvana.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα απόρριψη φαίνεται πως κλείνει τη δικαστική διαμάχη μια για πάντα. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Nirvana, οι πελάτες του δηλώνουν «ευχαριστημένοι που αυτή η άδικη υπόθεση ολοκληρώθηκε γρήγορα».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured