Ναταλία Πετρίτη

Ένα podcast αφιερωμένο στην ίδια και τη μουσική της πρόκειται να παρουσιάσει η ιέρεια της art-pop, Björk, το οποίο και θα φέρει τον τίτλο Björk: Sonic Symbolism. Σε παραγωγή των Talkhouse και Mailchimp, κάθε επεισόδιο του podcast αναμένεται να είναι αφιερωμένο σε ένα από τα άλμπουμ της τραγουδίστριας, κάνοντας ένα deep dive στην παραγωγή τους, στην πηγή έμπνευσής της και σε πολλά ακόμη.

«Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε φάσεις στη ζωή μας που διαρκούν περίπου τρία χρόνια και δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι αυτό είναι συχνά το διάστημα που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένας δίσκος, ένα βιβλίο ή μια ταινία», αναφέρει η Björk στο trailer. «Στις συζητήσεις σε αυτό το podcast, εγώ και οι φίλοι μου προσπαθούμε να αναλύσουμε ποιες διαθέσεις, ηχοχρώματα και ρυθμοί πάλλονταν κατά τη διάρκεια καθενός από τους δέκα δίσκους μου».

Στο podcast συμμετέχουν ο φιλόσοφος και συγγραφέας, Oddný Eir, και ο μουσικολόγος, Ásmundur Jónsson, οι οποίοι και συζητούν μαζί με την Björk για τις μουσικές της δουλειές. Τα τρία πρώτα επεισόδια του Björk: Sonic Symbolism θα κάνουν την πρεμιέρα τους την 1η Σεπτεμβρίου και θα είναι αφιερωμένα στο Debut του 1993, στο Post του 1995 και στο Homogenic του 1997. Νέα επεισόδια θα κυκλοφορούν στη συνέχεια σε εβδομαδιαία περιοδικότητα μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου, ενώ κάθε ένα από αυτά θα έχει διάρκεια σχεδόν μιας ώρας.

Η σειρά podcast της Björk έρχεται λίγο πριν από την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου δίσκου της, Fossora, ο οποίος πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Ακούστε το trailer για το Björk: Sonic Symbolism εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured