Ναταλία Πετρίτη

Τον θρυλικό Chuck D των Public Enemy προσκάλεσαν οι Anthrax στη σκηνή του Hollywood Palladium του Los Angeles, για να ερμηνεύσουν μαζί τη συνεργατική εκδοχή του κομματιού “Bring the Noise”. Η κοινή τους αυτή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Οι Public Enemy είχαν ηχογραφήσει το “Bring the Noise” στα late ’80s, με τους Anthrax να διασκευάζουν με μεγάλη επιτυχία το κομμάτι λίγο καιρό μετά, προσθέτοντας τα φωνητικά του Chuck D το 1991. Το cut κυκλοφόρησε τότε ως single και ήταν αυτό που σύστησε τους Anthrax σε ένα ολοκαίνουριο κοινό ακροατών, με εντελώς διαφορετική μουσική παράδοση.

Μιλώντας παλαιότερα στο Cleveland Music Examiner, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Scott Ian, αναφέρθηκε στη διασκευή και στην επιρροή που αυτή είχε στην καριέρα των Anthrax.

«Όταν το κυκλοφορήσαμε, υπέρχε ένα νέο κοινό και σίγουρα αγγίξαμε πολλούς νέους ανθρώπους με αυτό το κομμάτι των Public Enemy. Κόσμος που μάλλον δεν ψηνόταν για όσα είχαμε κάνει προηγουμένως, που δεν ήταν metalheads. Οπότε αυτό το κομμάτι άνοιξε έναν δρόμο για εμάς και μας πήγε σε μια νέα ζώνη. Είναι όμως αστείο, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα rap ή άλλο crossover από το “Bring the Noise”, κι όμως ο κόσμος μπορεί ακόμη να μιλά για αυτό, κάτι που δείχνει πόσο ιδιαίτερο ήταν».

Ο ίδιος συνέχισε: «Ο κόσμος ακόμη θέλει να το ακούει και αναφέρεται σε αυτό συνεχώς και έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια [33 με τα σημερινά δεδομένα]. Και μερικές φορές μπαίνουμε στην κατηγορία της rap metal μπάντας, όταν έχουμε κάνει μόνο αυτά τα δύο κομμάτια, ίσως και όταν χαζολογούσαμε με το “Looking Down the Barrel of a Gun” με τους Beastie Boys ως B-side — αλλά ναι. Ο κόσμος μιλά ακόμη για αυτό λες και αυτό είναι που κάνουμε».

Πέρα από το “Bring the Noise”, οι Anthrax ερμηνεύουν το τελευταίο διάστημα στις συναυλίες τους το John Bush-era cut του "Only", για πρώτη φορά μετά το 2011.

Δείτε τους Anthrax να ερμηνεύουν το “Bring the Noise” με τον Chuck D, όπως και την ερμηνεία τους στο “Only” στο Sacramento:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured