Ναταλία Πετρίτη

Ένα μέρος του κομματιού “Energy” που παραπέμπει στο “Milkshake” της Kelis αναγκάστηκε να αφαιρέσει η Beyoncé, έπειτα από τις αντιδράσεις της τραγουδίστριας που ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί για την έμμεση χρήση της μουσικής της.

Το κομμάτι περιλαμβάνεται στον ολοκαίνουριο δίσκο της Beyoncé, το Renaissance, και σε αυτό περιλαμβάνεται ένα σημείο όπου η τραγουδίστρια τραγουδά το χαρακτηριστικό “La-la, la-la, la” που η Kelis έκανε διάσημο πριν από περίπου 20 χρόνια στο “Milkshake”.

Έπειτα από τις αντιδράσεις της Kelis για το “Energy”, η εκδοχή του κομματιού που ακούγεται σήμερα στις πλατφόρμες streaming δεν περιλαμβάνει τη σειρά από “las” που γέννησαν τις προαναφερθείσες αντιδράσεις.

Στην πραγματικότητα, η Kelis δεν υπήρξε καν στα credits του “Energy” όταν αυτό κυκλοφόρησε, μιας που οι Pharrell Williams και Chad Hugo είναι οι στιχουργοί και συνθέτες του “Milkshake”, γι’ αυτό και αναφέρονταν ως co-writers του original “Energy”.

Η αλλαγή του “Energy” αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη αλλαγή που χρειάστηκε να γίνει στο Renaissance έπειτα από την κυκλοφορία του στις 29 Ιουλίου. Η πρώτη αφορούσε σε έναν στίχο του κομματιού “Heated”, η οποία και έγινε έπειτα από αντιδράσεις για ableist χαρακτηρισμό που αυτό εμπεριείχε. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Η ανανεωμένη εκδοχή του “Energy”:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured