Ναταλία Πετρίτη

Μια συνέντευξη στο ΝΜΕ έδωσε πρόσφατα ο χαρισματικός frontman των Pixies, Black Francis, στην οποία και αναφέρθηκε στην ένταση που έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτόν το τελευταίο διάστημα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του ως προς το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά του και ολόκληρη η γενιά τους.

«Μερικά από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, με τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τον Donald Trump και όλες αυτές τις ασυναρτησίες, και μετά με την πανδημία του κορωνοϊού και τώρα την παγκόσμια ύφεση, μέσα σε όλα αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προσθέστε τα όλα αυτά και αρχίζεις να αισθάνεσαι πραγματικά δυστοπικά» ανέφερε ο τραγουδιστής.

«Υπάρχει οικονομική δυσχέρεια στην κοινωνία και το βλέπεις όταν πηγαίνεις στο Aldi και συνειδητοποιείς ότι «Σκατά, υπάρχουν τέσσερις υπάλληλοι security σε αυτό το γαμημένο εκπτωτικό κατάστημα τροφίμων ώστε να μην τρέξω έχοντας μαζί μου περισσότερες τσάμπα κονσέρβες τόνου», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Francis στη συνέχεια ανέφερε μια σειρά από παράγοντες που του προκαλούν ανησυχία, όπως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις εκτρώσεις, αλλά όχι την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία παρά τα mass shootings που βλέπουμε συνεχώς, αλλά και την «πιο ζεστή μέρα του χρόνου», που όλα μαζί δημιουργούν την εντύπωση ότι «κατευθυνόμαστε με συνοπτικές διαδικασίες στην κόλαση».

«Ντρέπομαι μπροστά στα παιδιά μου, απλά απολογούμαι: «Συγγνώμη που ο κόσμος είναι τόσο διεφθαρμένος»».  Ο ίδιος έκλεισε ωστόσο αναφέροντας: «Ακόμη κι αν έχεις μια μοιρολατρική εικόνα για τη ζωή, κάποιες φορές πρέπει απλά να κάθεσαι αναπαυτικά και να βρίσκεις έναν τρόπο να απολαμβάνεις αυτόν τον αναθεματισμένο καφέ».

Οι Pixies πρόκειται να κυκλοφορήσουν έναν νέο δίσκο στις 30 Σεπτεμβρίου από την BMG, έχοντας ήδη δώσει στη δημοσιότητα το single “There’s A Moon On”.

Ακούστε εδώ το single:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured