Ναταλία Πετρίτη

Την επανένωσή τους ανακοίνωσαν οι Unwound, οι οποίοι και πρόκειται να επιστρέψουν στο μουσικό προσκήνιο μέσα από μια περιοδεία, την πρώτη τους εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Η πολυαναμενόμενη περιοδεία του συγκροτήματος θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023, με τις μέχρι τώρα στάσεις τους να είναι αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη τους εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στο Seattle, ενώ τα shows που θα ακολουθήσουν θα λάβουν χώρα στο Portland, το San Francisco, το Los Angeles, το Chicago και τη Νέα Υόρκη, για να κλείσουν την περιοδεία στη Philadelphia στις 15 Μαρτίου. Τα εισιτήρια της περιοδείας πρόκειται να κυκλοφορήσουν από την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Εμβληματικό συγκρότημα της punk σκηνής της Βορειοδυτικής ακτής, οι Unwound δημιουργήθηκαν το 1991, για να κυκλοφορήσουν οκτώ δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, μέσα από το Kill Rock Stars label. Σταμάτησαν να παίζουν μουσική την 1η Απριλίου του 2002. Αν και το post-hardcore group ξεκίνησε μια καμπάνια επανέκδοσης της μουσικής του από την Numero Group το 2012, οι Unwound δεν διέθεταν τότε ξεκάθαρα πλάνα για ένα reunion, ιδιαίτερα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος και μπασίστα, Vern Rumsey, το 2020.

«Όταν αφήσαμε τους Unwound στο ράφι το 2002, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα επιστρέφαμε στο project», ανέφερε η drummer τους, Sara Lund, σε σχετικές δηλώσεις. Ο κιθαρίστας τους, Justin Trosper, πρόσθεσε: «Ξεκινώντας ξανά από την αρχή πραγματοποιούμε μια επαναστατική πράξη απέναντι στην ίδια μας την αποτυχία».

Στην περιοδεία τους οι Unwound θα έχουν δίπλα τους τον κιθαρίστα των Nocturnal Habits, Scott Seckington, ενώ στο μπάσο θα βρίσκεται ο Jared Warren των Karp, Melvins και Big Business.

Unwound 2023 Tour Dates:

02/03 — Seattle, WA @ Showbox

02/06 — Portland, OR @ Revolution Hall

02/10 — San Francisco, CA @ The Regency Ballroom

02/14 — Los Angeles, CA @ The Wiltern

03/07 — Chicago, IL @ Thalia Hall

03/10 — New York, NY @ Irving Plaza

03/15 — Philadelphia, PA @ Union Transfer

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured