Ναταλία Πετρίτη

Σε ακύρωση της συναυλίας του στην Κοπεγχάγη αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Harry Styles το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου, έπειτα από τη σοκαριστική ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Field της πόλης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής επρόκειτο να εμφανιστεί στο Royal Arena της Κοπεγχάγης, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο όπου εξελίχθηκε το αιματηρό περιστατικό, που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Έπειτα από την ανακοίνωση της ακύρωσης της συναυλίας του, Ο Styles προχώρησε σε μια ανάρτηση στα προσωπικά του social media, αναφέροντας: «Είμαι συγκλονισμένος μαζί με τους ανθρώπους της Κοπεγχάγης. Λατρεύω αυτήν την πόλη. Οι άνθρωποί της είναι τόσο ζεστοί και γεμάτοι αγάπη. Είμαι συντετριμμένος για τα θύματα, τις οικογένειες και όλους όσους υποφέρουν. Λυπάμαι που δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί σήμερα. Σας παρακαλώ να φροντίζεται ο ένας τον άλλον».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του Reuters, τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από την επίθεση, με τρεις ακόμη να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά και δεκάδες ακόμη να έχουν τραυματιστεί. Το Field’s mall όπου και έλαβε χώρα η επίθεση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα shopping centres της Σκανδιναβίας, το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από το Royal Arena της πόλης. Δράστης της επίθεση φαίνεται πως είναι ένας 22χρονος Δανός πολίτης, ο οποίος και συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της δανέζικης αστυνομίας, Søren Thomassen, δεν είναι ακόμη βέβαιο το αν ο συγκεκριμένος πολίτης είναι και ο μοναδικός δράστης της επίθεσης, με τις τοπικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνές τους.

Το επόμενο act που αναμένεται να εμφανιστεί στην Royal Area είναι οι Pearl Jam στις 5 Ιουλίου, χωρίς να είναι ωστόσο σίγουρο το αν θα διεξαχθεί κανονικά η συναυλία τους.

Τον περασμένο Μάιο, ο Styles είχε δωρίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για την ενημέρωση των πολιτών ως προς την οπλοχρησία και τον αγώνα για την απαγόρευσή της στις ΗΠΑ, έπειτα από ακόμη ένα school shooting που έλαβε χώρα στο Uvalde του Texas.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured