Ναταλία Πετρίτη

Σπάνιο υλικό από τη θρυλική εμφάνιση των Led Zeppelin στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, 52 ολόκληρα χρόνια μετά τη διεξαγωγή της.

Γυρισμένο σε φιλμ 8mm, το σύντομο σε διάρκεια clip γυρίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970 στην περίφημη συναυλία που έδωσαν στο ιστορικό venue. Σε αυτό, ο Robert Plant τραγουδά το χαρακτηριστικό opening του “Immigrant Song”, προτού το clip προχωρήσει στο “Heartbreaker”, με τον Jimmy Page να δίνει ρεσιτάλ στην κιθάρα.

Το υλικό ανάρτησε ο YouTube user, Ikhnaton, και μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://youtu.be/kVWmI69wu44

Η εμφάνιση αυτή του συγκροτήματος θεωρείται μια από τις κορυφαίες της πορείας τους και τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί το επιβεβαιώνουν.

Οι θαυμαστές του συγκροτήματος έχουν κατακλειστεί από παλιό υλικό των Led Zeppelin την τελευταία χρονιά, μιας που το πρώτο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η κυκλοφορία του Becoming Led Zeppelin είχε ανακοινωθεί από το 2019, στα πλαίσια της 50ης επετείου του συγκροτήματος, όμως τελικά έφτασε στις οθόνες το 2021, όταν και προβλήθηκε τελικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured