Ναταλία Πετρίτη

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Βρετανός μουσικός, DJ και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy “Fletch” Fletcher.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε το συγκρότημά του με ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα, ενώ για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και bandmate του συγκροτήματός μας, Andy “Fletch” Fletcher.

Ο Fletch είχε μια αληθινή καρδιά από χρυσό και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια συζήτηση, να γελάσεις ή μια κρύα μπύρα.

Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους σκεφτείτε και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραψαν οι Depeche Mode στην ανακοίνωσή τους.

https://www.instagram.com/p/CeCE0JmvAPk/?utm_source=ig_web_copy_link

Γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμό του "Fletch", ο Fletcher γεννήθηκε το 1961 στο Nottingham της Αγγλίας και μετακόμισε στο Basildon όπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 σχημάτισε το συγκρότημα Composition Of Sound μαζί με τον Martin Gore και τον Vince Clarke.

Όταν ο τραγουδιστής Dave Gahan μπήκε και αυτός στο συγκρότημα, άλλαξαν το όνομά τους σε Depeche Mode και το κουαρτέτο άρχισε να κυκλοφορεί τις πρώτες του επιτυχίες, όπως το “New Life” και το “Just Can’t Get Enough”. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1981 με τίτλο Speak & Spell.

Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός και το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, για να θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών.

Η μπάντα εισήχθη μάλιστα στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2020.

Οι Depeche Mode κυκλοφόρησαν 14 δίσκους με τον Fletcher να βρίσκεται διαρκώς στον δημιουργικό πυρήνα του συγκροτήματος και στα keyboards. Ο πιο πρόσφατος ήταν το Spirit του 2017.

Πέρα από τους Depeche Mode, ο Fletcher δημιούργησε την προσωπική του δισκογραφική εταιρία, την Toast Hawaii, ως sub-imprint της Mute το 2002. Το project συνέχισε μέχρι και το 2006, κυκλοφορώντας μια σειρά από δίσκους με τους CLIEИT.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured