Ναταλία Πετρίτη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πολυαναμενόμενο trailer για το ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του David Bowie, Moonage Daydream, το οποίο και υπογράφει ο Brett Morgen του Kurt Cobain: Montage of Heck. Αυτό κυκλοφόρησε λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών που διεξάγεται αυτήν την περίοδο.

Χαρακτηρισμένο ως μια «κινηματογραφική οδύσσεια» για όσους επιλέξουν να το παρακολουθήσουν, το Moonage Daydream αφηγείται ο ίδιος ο Bowie, ενώ το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα υλικό, performances του καλλιτέχνη και φυσικά πολλή μουσική. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει πέρα από τη μουσική καριέρα του Bowie και στη δουλειά του γύρω από τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το video και audio collage, το συγγραφή σεναρίων, την ηθοποιία και το θέατρο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το Moonage Daydream αποτελεί το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού καλλιτέχνη που κυκλοφορεί με τις ευλογίες της ίδιας του της οικογένειας και γενικά των κληρονόμων του Bowie estate.

Πιο συγκεκριμένα, ο Morgen εξασφάλισε την πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του Bowie, συμπεριλαμβανομένων όλων των master recordings του ίδιου, όπως και αυτήν σε φιλμ 35mm και 16mm από stage performances, διάρκειας χιλιάδων ωρών. Ο κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε, έγραψε, μόνταρε και ανέλαβε την παραγωγή του project, με το soundtrack αυτού να αποτελείται από 48 tracks προερχόμενων από τα original studio recordings του καλλιτέχνη. Αυτά τα επεξεργάστηκε ο επί χρόνια παραγωγός του Bowie, Tony Visconti, μαζί με τον sound mixer του Bohemian Rhapsody, Paul Massey, και τον sound engineer, David Giammarco. Οι John Warhurst και Nina Hartstone βρέθηκαν πίσω από το sound design της ταινίας.

Το Moonage Daydream πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το ερχόμενο φθινόπωρο, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει διανομή στη χώρα μας, ενώ αυτό θα είναι διαθέσιμο μετά στο HBO Max.

Δείτε εδώ το πολυαναμενόμενο trailer του:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured