Ναταλία Πετρίτη

Τη γυναίκα που ενέπνευσε το “Common People” των Pulp φαίνεται πως αναζητεί ο Jarvis Cocker, ο οποίος μέχρι και σήμερα ισυρίζεται πως η ταυτότητα εκείνης παραμένει ένα μυστήριο και για τον ίδιο!

Το 1995, ο frontman των Pulp τραγουδούσε στο opening line του “Common People” «για μια γυναίκα που καταγόταν από την Ελλάδα, γεμάτη από δίψα για μάθηση», η οποία σύμφωνα με τους στίχους του κομματιού σπούδαζε γλυπτική στο St. Martin’s College του Λονδίνου.

Παρά την μαζική επιτυχία του κομματιού, το οποίο μάλιστα το περιοδικό ΝΜΕ έχρισε ως το καλύτερο βρετανικό κομμάτι των ’90s, ο Cocker έχει αποκαλύψει ότι ο ίδιος δεν θυμάται την ταυτότητα της γυναίκας που υπήρξε η έμπνευση πίσω από το αγαπημένο τραγούδι που περιλαμβάνεται στον δίσκο Different Class.

Μιλώντας στην εκπομπή This Cultural Life του BBC Radio 4, ο Cocker αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των media ότι η γυναίκα αυτή είναι η Δανάη Στράτου, η εικαστική καλλιτέχνις και σύντροφος του Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία και σπούδαζε στο St Martin’s εκείνη την περίοδο. Ο τραγουδοποιός επιβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται για αυτή «γιατί εκείνη είχε ξανθά μαλλιά, ενώ το εν λόγω κορίτσι είχε σκουρόχρωμα μαλλιά».

Ο Cocker συνέχισε να μιλά για το πώς γράφτηκε το κομμάτι, αναφέροντας: «Πήγαμε στην pub και αυτή μου είπε ότι ήθελε να ζήσει στο Hackney με συνηθισμένους ανθρώπους».

«Το 2011 παίξαμε στο St Martin’s και κάποιος μου έδειξε τη φωτογραφία μιας κοπέλας ρωτώντας με αν είναι αυτό το κορίτσι για το οποίο είχα γράψει το κομμάτι. Του είπα «Ναι, νομίζω αυτή είναι!». Δυστυχώς δεν ζήτησα ποτέ τη φωτογραφία και δεν θυμάμαι ποιος μου την έδειξε, γι’ αυτό και παραμένει ένα μυστήριο».

Αν λοιπόν έχετε κατά νου ποια θα μπορούσε να είναι η γυναίκα που ενέπνευσε τον Jarvis Cocker και τους Pulp ώστε να γράψουν το πιο εμβληματικό τους κομμάτι σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν, τότε ίσως θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε και με τους ίδιους, μιας που φαίνεται πως η ταυτότητά της παραμένει ένα μυστήριο ακόμη και για το αγαπημένο συγκρότημα της Brit Pop!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured