Ναταλία Πετρίτη

Δόθηκε και επίσημα στη δημοσιότητα το τελευταίο video της καριέρας του Mark Lanegan με το side project του, Dark Mark vs. Skeleton Joe, το οποίο και μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Το “Hiraeth” του εκλιπόντα grunge icon και του Joe Cardamone, από το side project Dark Mark vs. Skeleton Joe, αποτελεί το τελευταίο βιντεοσκοπημένο δείγμα του Lanegan, με ένα collage από clips από ολόκληρη την καριέρα του.

Το δεύτερο μέρος του video δείχνει τον Lanegan και τον Cardamone να περιδιαβαίνουν τα δάση του Killarney της Ιρλανδίας, του μέρους δηλαδή όπου ο Lanegan πέρασε τις τελευταίες στιγμές της ζωή του.

Το video γυρίστηκε μετά τη σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία του Lanegan με τον COVID-19. Εκείνος έφυγε τελικά από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Όταν έφτασα στο Killarney για να επισκεφθώ τον Mark μετά τον COVID και το κώμα, είχαμε μόλις μία εβδομάδα να γυρίσουμε τα πλάνα και πολύ ταπεινό εξοπλισμό» ανέφερε ο Cardamone σε σχετικές δηλώσεις του στο Spin γύρω από το video.

«Απλώς βρισκόμασταν κάθε μέρα και το προσπαθούσαμε. Πολλές από τις φωτογραφίες και τα πλάνα που βγήκαν εκεί ήταν ταυτόχρονα και ένας τρόπος να κάνω sight seeing στην περιοχή. Ήταν η ευκαιρία μου να περάσω χρόνο μαζί με τον Mark και να μου δείξει τη νέα του πόλη. Φαινόταν τόσο αυθεντικά ευτυχισμένος εκεί, πολύ περισσότερο από όσο τον είχα δει ποτέ στο Los Angeles. Περιτριγυρισμένος από τη φύση και τη γαλήνη. Είναι ένα μέρος του κόσμου που σου κλέβει την ανάσα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Την τελευταία μέρα, αποφασίσαμε όλοι μαζί να επισκεφτούμε μια πλευρά της λίμνης που ούτε ο Mark είχε εξερευνήσει ακόμη. Περπατούσαμε και μιλούσαμε στα δάση για ώρες και τελικά σπάσαμε την κάμερά μας. Πάντα ήθελα να κάνω ένα είδος visual για το “Hiraeth”, όμως δεν είχαμε χρόνο σε εκείνη τη φάση και το να κάνουμε παρέα ήταν απλώς η προτεραιότητά μας».

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Lanegan στο παρελθόν, το Dark Mark vs. Skeleton Joe γεννήθηκε μέσα από τις επιθυμίες εκείνου και του Cardamone να εξερευνήσουν τη μουσική πέρα από τα προηγούμενα είδη με τα οποία είχαν ασχοληθεί. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured