Ναταλία Πετρίτη

Εγκατέλειψε τη Ρωσία η Masha Alyokhina των Pussy Riot, κάτω από την πίεση των διώξεων Putin σε αντιφρονούντες που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές πράξεις του Ρώσου προέδρου.

Η καλλιτέχνις και ακτιβίστρια έχει ήδη συλληφθεί και φυλακιστεί πολλές φορές την τελευταία δεκαετία για την πολιτική της δράση, ενώ το τελευταίο διάστημα οι διώξεις στο ρωσικό κράτος κλιμακώνονται αναφορικά με όσους αντιτίθενται στην επίσημη πολιτική του.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Alyokhina βρισκόταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό, όταν οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την ποινή της σε φυλάκιση 21 ημερών τον προηγούμενο μήνα. Τότε ήταν που η ίδια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Η απόδρασή της από τη χώρα ήταν φυσικά άκρως επεισοδιακή, μιας που της αρνήθηκε η είσοδός της στη Λευκορωσία εξαιτίας του Ρωσικού της διαβατηρίου. Εν τέλει, χάρη στη βοήθεια του Ισλανδού καλλιτέχνη, Ragnar Kjartansson, η Alyokhina κατάφερε να ταξιδέψει εντός της Ευρώπης, για να καταλήξει στο Vilnius της Λιθουανίας.

Σημειώνεται ότι το μέλος των Pussy Riot είχε χαρακτηρισθεί νωρίτερα μέσα στο έτος από τη ρωσική κυβέρνηση ως «ξένη πράκτορας».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured