Ναταλία Πετρίτη

Το τέλος της κυκλοφορίας του iPod ανακοίνωσε η Apple, έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία διάρκειας περισσότερων από 20 ετών.

Το εμβληματικό MP3 player ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2001 με τον original, click-wheel navigation αισθητήρα του, τον οποίο και σχεδίασε ο Tony Fadell που στη συνέχεια σχεδίασε και το πρώτο iPhone. Η συσκευή που κυκλοφορούσε τότε στα καταστήματα μπορούσε να αποθηκεύσει 1000 μουσικά κομμάτια.

Μετά την κυκλοφορία του original μοντέλου, η Apple κυκλοφόρησε τα Mini, Nano και το μικρότερο σε μέγεθος, iPod Shuffle. Το iPod Touch κυκλοφόρησε το 2007, με την Apple τότε να αρχίζει να σημειώνει τεράστιες πωλήσεις και σε άλλα προϊόντα της.

Το 2017, η εταιρία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του iPod Shuffle και των Nano μοντέλων. Το iPod classic είχε ήδη σταματήσει να κατασκευάζεται από το 2014.

Το iPod Touch, το μοναδικό μοντέλο που είχε διατηρηθεί από την Apple στο εμπόριο, θα συνεχίσει να διατίθεται στα καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Greg Joswiak, senior vice president στο παγκόσμιο τμήμα marketing της Apple ανέφερε: «Το gadget αυτό επανανοηματοδότησε το πώς ανακαλύπτουμε μουσική, πώς την ακούμε και πώς τη μοιραζόμαστε».

Μιλώντας επίσης στο BBC, ο Ben Wood, chief analyst στο CCS Insight, ανέφερε: «Όταν η Apple δημιούργησε το iPhone ήξερε στην πραγματικότητα ότι αυτό θα ήταν και η αρχή του τέλους για το iPod. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι μόλις 15 χρόνια μετά, το iPod έφτασε όντως στο τέλος του».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured