Ναταλία Πετρίτη

Την πρώτη τους συναυλία εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια έδωσαν οι Portishead, οι οποίοι και εμφανίστηκαν στο War Child UK Benefit Concert το βράδυ της Δευτέρας 1ης Μαΐου στο O2 Academy του Bristol.

Οι θρύλοι της trip hop μουσικής σκηνής εμφανίστηκαν μαζί με τους IDLES, Katy J Pearson και Heavy Lungs, σε μια συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Ουκρανικού λαού που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο από τη ρωσική εισβολή.

Το συγκρότημα παρουσίασε ένα 30λεπτο set, με τα original μέλη του, Beth Gibbons, Adrian Utley και Geoff Barrow, να κλέβουν φυσικά τις εντυπώσεις του κοινού 1600 ατόμων του O2 Academy. Κατά τη διάρκεια αυτού, οι Portishead παρουσίασαν κομμάτια του βραβευμένου με Mercury Prize ντεμπούτου δίσκου τους, Dummy, όπως και από το comeback τους από το 2008, Third.

Οι IDLES παρουσίασαν επίσης ένα μοναδικό set με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους, ενώ έκαναν ένα συναισθηματικά φορτισμένο tribute στον κοντινό τους φίλο και Ουκρανό μετανάστη, Danny Nedelko, το όνομα του οποίου έχει πάρει ένα από τα μεγαλύτερα hits τους μέχρι σήμερα.

Τη συναυλία τους έκλεισαν με το κομμάτι “Rottweiler”, ένα τραγούδι που σύμφωνα με τα λόγια του frontman τους, Joe Talbot, αποτελεί ένα «αντιφασιστικό τραγούδι για τον λαό που μάχεται ενάντια στον φασισμό».

Δείτε εδώ υλικό από τη συναυλία:

https://www.youtube.com/watch?v=VLibmNWkvIQ

Portishead Setlist:

Mysterons

Magic Doors

Wandering Star

The Rip

Roads

IDLES Setlist:

MTT 420 RR

Car Crash

Mr. Motivator

Grounds

Mother

War

The Beachland Ballroom

Never Fight a Man With a Perm

Crawl!

The Wheel

Danny Nedelko

Rottweiler

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured