Ναταλία Πετρίτη

Μια διασκευή ενός κομματιού του Bob Dylan έδωσε στη δημοσιότητα ο Jim Sclavunos των Bad Seeds, με συμμετοχή του Scott Devendorf των National.

Ο drummer του συγκροτήματος του Nick Cave διασκεύασε το “Lay Down Your Weary Tune” για καλό σκοπό και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του στο BandCamp θα δοθούν για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, όπως και για ενίσχυση του Ellis Park Wildlife Sanctuary.

Οι θαυμαστές του Sclavunos θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν το κομμάτι μέχρι και τις 13 Μαΐου. Έπειτα αυτό θα διαγραφεί για πάντα και δεν θα είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Η επιλογή του κομματιού έγινε όταν ο αγαπημένος drummer πληροφορήθηκε για την ασθένεια από την οποία έπασχε η Kathy McCoy, μια μεγάλη θαυμάστρια του συγκροτήματός του, η οποία και έχει πια φύγει από τη ζωή.

«Συνάντησα για πρώτη φορά την Kathy μαζί με τους Bad Seeds» ανέφερε ο Sclavunos στο NME. «Ο Nick συνήθιζε να κατεβαίνει στο κοινό κατά τη διάρκεια των συναυλιών μας και σε μια από αυτές έχασε το ρολόι του. Η Kathy το μάζεψε. Ήταν  Facebook follower μας και επικοινώνησε μαζί μας ώστε να το δώσει πίσω στον Nick. Ήταν μια πολύ όμορφη χειρονομία από μια fan – θα μπορούσε να το έχει κρατήσει!».

Ο Sclavunos θα ξανασυναντιόταν με την Kathy ακόμη μια φορά, όταν η ίδια θα κέρδιζε μια συνάντηση μαζί του στην ραδιοφωνική του εκπομπή. Εκεί θα μάθαινε ότι η άλλη μεγάλη της μουσική αγάπη ήταν ο Bob Dylan. «Μήνες μετά έμαθα ότι είχε καρκίνο και ότι πέθαινε. Τι θα μπορούσα να κάνω για την ίδια; Αποφάσισα να ηχογραφήσω ένα κομμάτι του Dylan μαζί με φίλους μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή του κομματιού έγινε στη βάση του ότι αυτό προσφέρει μια ευρεία προσέγγιση της ζωής και του θανάτου, με μια υφή αισιοδοξίας, αλλά βασισμένη στην πραγματικότητα.

Ο Sclavunos πρόλαβε να παρουσιάσει το κομμάτι στην Kathy λίγες μέρες πριν να φύγει από τη ζωή, ενώ ήταν κοινή απόφαση και των δύο να διατεθούν τα έσοδά του για καλό σκοπό.

Ακούστε εδώ τη διασκευή του “Lay Down Your Weary Tune” και αγοράστε το single.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured