Ναταλία Πετρίτη

Με τη συμπλήρωση 28 ολόκληρων ετών από τον θάνατό του Kurt Cobain έγινε χθες γνωστή η είδηση ότι η ταινία που γύρισε ο Gus Van Sant για τον ίδιο, πρόκειται να διασκευαστεί σε όπερα.

Το Last Days, του μακρινού πια 2005, πρόκειται να ανέβει από το Royal Opera House του Λονδίνου για τη σεζόν 2022-2023. Οι συνθέσεις της όπερας θα είναι δια χειρός Oliver Leith, ο οποίος έχει τον ρόλο του composer-in-residence του Royal Opera House, ενώ το libretto ανέλαβε ο Matt Copson. Οι Anna Morrissey και Copson πρόκειται να σκηνοθετήσουν την όπερα, η οποία και θα ανέβει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Έχοντας και η ίδια τον τίτλο Last Days, η όπερα θα ακολουθεί τον μουσικό Blake, εμπνευσμένο φυσικά από τον Cobain, ο οποίος μόλις έχει επιστρέψει σπίτι του από το rehab. Εκεί, σύμφωνα με τον Leith, θα βρει τον εαυτό του «στοιχειωμένο από αντικείμενα, επισκέπτες και αναμνήσεις, οι οποίες τον αποσπούν από τον πραγματικό του σκοπό – την αυτοκαταστροφή». Η συνέχεια είναι σε όλους και όλες γνωστή.

Ο ίδιος ο Leith ελπίζει η όπερα να αγγίξει περισσότερους θεατές από όσους δηλώνουν θαυμαστές των Nirvana, μιας που η ιστορία έχει να κάνει με τον «αναπόφευκτο θάνατο ενός celebrity». «Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε αστέρας του σήμερα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκτός της όπερας, η τραγική ιστορία του Cobain πρόσφατα ενέπνευσε ακόμα μια καλλιτεχνική δημιουργία, μιας που ο Matt Reeves, που έγραψε τον νέο Batman, είχε στο μυαλό του εκείνον ως προς την αναπαράσταση του χαρακτήρα του Bruce Wayne.

Θυμηθείτε εδώ την ταινία του Gus Van Sant μέσα από το trailer της ίδιας:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured