news.team

Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή η Mira Calix, όπως επιβεβαίωσε η δισκογραφική της, Warp Records.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου της αγαπημένης μας Mira Calix. Δεν ήταν μόνο μία πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και συνθέτρια, αλλά ένας όμορφος, τρυφερός άνθρωπος που άγγιξε τις ζωές όλων όσων είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί της... Είμαστε περήφανοι για την τεράστια δημιουργική της απόδοση. Η τέχνη της, τα βίντεο και η μουσική της ήταν μια αληθινή αντανάκλαση του πόσο καινοτόμα, πρωτοποριακή και υπέροχη ψυχή ήταν».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, η Calix υπήρξε τεράστιο κομμάτι της ιστορίας και της οικογένειας της Warp, ως μία από τις πρώτες γυναίκες καλλιτέχνες που υπέγραψαν. Κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ, από το One On One του 2000 ως το Absent Origin του 2021.

Η Chantal Passamonte, γεννημένη στο Durban της Νότιας Αφρικής το 1970, δούλευε στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της Warp στα 90s, προτού κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της άλμπουμ One On One. Ξεκίνησε ως ηλεκτρονική παραγωγός αλλά στη συνέχεια ενσωμάτωσε κλασικές συνθέσεις και την πολυθεματική τέχνη στο φιλόδοξο έργο της.

Ο θάνατός της έφερε πολλά tributes, απ' όλη την βιομηχανία. Ακολουθούν ορισμένα απ' αυτά:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured