Ναταλία Πετρίτη

Έναν οργανισμό για τη στήριξη των Ουκρανών πολιτών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία ίδρυσε η η Nadya Tolokonnikova των Pussy Riot, μέσα από τον οποίο πρόκειται να πουληθούν NFTs για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας.

Ο οργανισμός της Tolokonnikova φέρει το όνομα Ukraine DAO και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα Trippy Labs. Τα έσοδα των NFTs που αναμένεται να πουληθούν μέσω αυτού θα διατεθούν στην αγορά και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσες και όσους πλήττονται βάναυσα από την εμπόλεμη σύρραξη στην Ουκρανία.

Νωρίτερα μέσα στο 2022, τόσο η Tolokonnikova, όσο και η bandmate της στις Pussy Riot, Nika Nikulshina, χαρακτηρίστηκαν από τη Ρωσική κυβέρνηση ως «ξένες πράκτορες».

Η ίδια η Tolokonnikova εξήγησε στο Twitter την κίνησή της: «Καλώς ήρθατε στο @Ukraine_DAO. Ο στόχος μας είναι να μαζευτούν χρήματα που θα διατεθούν σε ουκρανικούς οργανισμούς πολιτών που βοηθούν όσους υποφέρουν από τον πόλεμο που ο Putin ξεκίνησε στην Ουκρανία. Το NFT θα είναι μια ουκρανική σημαία. Στήριξη και αγάπη στην Ουκρανία».

Η Tolokonnikova χαρακτήρισε την απόφασή της να συμβάλει στη βοήθεια της ουκρανικής πλευράς κατ’ αυτόν τον τρόπο ως «μια χειρονομία αλληλεγγύης που ξεπερνά τους καλλιτέχνες και την αισθητική».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured