Ναταλία Πετρίτη

Ο σκηνοθέτης της αγαπημένης σειράς Peaky Blinders, Anthony Byrne, μίλησε δημόσια για τη μουσική που θα συνοδεύσει την τελευταία και πολυαναμενόμενη σεζόν της. Συγκεκριμένα, ο Byrne αποκάλυψε ότι οι Thom Yorke και Jonny Greenwood των Radiohead συμβάλουν στο soundtrack αυτής, τόσο με παλιό, όσο και με νέο μουσικό υλικό τους.

Το αγαπημένο crime-noir drama πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στις 27 Φεβρουαρίου και όπως ήταν αναμενόμενο, οι θαυμαστές της σειράς είναι ιδιαίτερα περίεργοι ως προς το τι θα δουν στο τελευταίο κεφάλαιό της.

Η σειρά έγινε διάσημη μεταξύ άλλων για τις επιλογές στο soundtrack, με το “Red Right Hand” του Nick Cave και των Bad Seeds να αποτελεί το theme tune της, ενώ κατά τη διάρκειά της έχουν ακουστεί μουσικά κομμάτια των Arctic Monkeys, David Bowie, PJ Harvey, Iggy Pop, Royal Blood, Laura Marling, IDLES, Savages, Foals, όπως και το original score της, δια χειρός Anna Calvi.

Peaky Blinders

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Anthony Byrne, μαζί με την Anna Calvi.

Τις μουσικές της σειράς επιλέγουν ο σκηνοθέτης της μαζί με τον πρωταγωνιστή, Cillian Murphy, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων, οι καλλιτέχνες που ακούγονται σε αυτήν είναι άνθρωποι «που έχουν αντισταθεί στην τυραννία του mainstream».

Για αυτήν τη σεζόν, ο Byrne αποκάλυψε ότι πρόκειται να ακούσουμε κομμάτια των Patti Smith, Joy Division και Sinead O’Connor, ενώ η Calvi επιστρέφει επίσης στο score της, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον παραγωγό των Bad Seeds, Nick Launay.

Η έκτη σεζόν του Peaky Blinders αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου στο  BBC One.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured