Ναταλία Πετρίτη

Το δικό της biopic πρόκειται να αποκτήσει η μητέρα του Tupac Shakur, Afeni Shakur.

Η ταινία, ο τίτλος της οποίας θα είναι Peace, Love & Respect, θα περιστρέφεται γύρω από την εμπλοκή της Afeni Shakur στους Μαύρους Πάνθηρες, μέλος των οποίων υπήρξε από το 1968. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν θα παρακολουθήσουμε τα γεγονότα στη ζωή της ίδιας όπως και στην ιστορική οργάνωση, τις χρονιές 1969 και 1971.

Η Afeni Shakur, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2016, υπήρξε επιφανές μέλος των Μαύρων Πανθήρων μετά την ένταξή της σε αυτούς. Η ίδια συνελήφθη ως μέλος των ‘Panther 21’, οι οποίοι και δικάστηκαν για βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη.

Το biopic της Shakur έχει την υποστήριξη των κληρονόμων της οικογένειας Shakur, ενώ παραγωγοί της είναι οι Jasmine Guy και Jamal Joseph.

Στην ταινία αναμένεται να παρακολουθήσουμε μεταξύ πολλών άλλων γεγονότα όπως η γέννηση του Tupac το 1971, αλλά και flashbacks από τη ζωή της Afeni ως νεότερης γυναίκας.

Η ταινία αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο insight στη ζωή των γυναικών που υπήρξαν μέλη του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων και έχουν παραμείνει στο περιθώριο της κάλυψης από τα media όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γυναικών οι οποίες υπήρξαν υπεύθυνες για τα προγράμματα παροχής δωρεάν γευμάτων, ιατρικής περίθαλψης, δημοσιογραφικής κάλυψης, αλλά και πληροφοριών ως προς την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους έγχρωμους Αμερικανούς πολίτες της περιόδου. 

Τα γυρίσματα της ταινίας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, μιας που οι συντελεστές αυτής δεν έχουν ακόμη επιλεχθεί. Πρόθεση των παραγωγών της, ωστόσο, είναι στη σκηνοθεσία, το σενάριο και σε άλλα κομβικά πόστα να βρεθούν έγχρωμες γυναίκες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured