Ναταλία Πετρίτη

Την εμπειρία του σχετικά με την απώλεια της ακοής του μοιράστηκε ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Howard Stern Show.

Πιο συγκεκριμένα, ο Grohl αναφέρθηκε τόσο στην απώλεια της ακοής του, όσο και στο γεγονός ότι ο ίδιος διαβάζει τα χείλη του κόσμου εδώ και χρόνια για να καταλάβει τι λένε, γεγονός που εμποδίζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξαιτίας των προστατευτικών μασκών.

Ο Grohl εξήγησε πώς η εμπειρία αυτή επηρεάζει τη ζωή του, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή δεν έχει επηρεάσει ακόμα την ικανότητά του να ηχογραφεί μουσική.

«Αν καθόσασταν δίπλα μου κατά τη διάρκεια του δείπνου, δεν θα καταλάβαινα κουβέντα από όσα μου λέγατε κατά τη διάρκειά του» ανέφερε ο Dave Grohl στο Howard Stern Show. «Δεν υπάρχει τρόπος. Σε ένα γεμάτο εστιατόριο – είναι το χειρότερο».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το χειρότερο με αυτήν τη μαλακία την πανδημία είναι ότι ο κόσμος φορά μάσκες. Διαβάζω τα χείλη των ανθρώπων εδώ και 20 χρόνια. Είμαι rock μουσικός. Είμαι γαμημένα κουφός. Δεν ακούω τι λέτε!».

Παρά το πρόβλημά του, ο Grohl δήλωσε ότι οι δεκαετίες εμπειρίας στη μουσική βιομηχανία τον έχουν κάνει να μπορεί ακόμα να πιάνει τους ήχους στο στούντιο.

«Όταν ξεκινάμε να φτιάξουμε έναν δίσκο, μπορώ να ακούσω τα μικρότερα ασήμαντα πραγματάκια» ανέφερε ο μουσικός. «Τα αυτιά μου είναι συντονισμένα ακόμα σε συγκεκριμένες συχνότητες και αν ακούσω κάτι εκτός συχνότητας ή κάτι που δεν είναι τόσο «καθαρό» το καταλαβαίνω. Στη δε μίξη καταλαβαίνω ό,τι έχουμε κάνει σε ένα κομμάτι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπορεί και παίζει μουσική στις συναυλίες χωρίς να φορά monitors στα αυτιά του. Ο λόγος είναι ότι το συγκρότημά του απασχολεί τον ίδιο τεχνικό ήχου εδώ και 31 χρόνια, γεγονός που τον κάνει να αισθάνεται άνετα χωρίς αυτά.

«Το πρόβλημα που έχω [με τα monitors] είναι ότι σου αφαιρούν από τη φυσική ατμόσφαιρα του ήχου. Θέλω να ακούω το κοινό μπροστά μου. Σου κάνουν τη ζωή δύσκολη ως προς την αντίληψη του χώρου όταν είσαι onstage» συμπλήρωσε ο Grohl.

Ακούστε εδώ τι είχε να πει στον Howard Stern:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured