Ναταλία Πετρίτη

Το όνομα της SOPHIE έδωσε η Διεθνής Ένωση Αστρονόμων σε έναν αστεροειδή, τιμώντας την εκλιπούσα μουσικό που έχασε άδοξα τη ζωή της σε ένα ατύχημα στις αρχές του 2021.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε έπειτα από το λανσάρισμα ενός petition στη NASA από τον θαυμαστή της SOPHIE, Christian Arroyo. Ο Arroyo μέσω αυτού προσπαθούσε να αλλάξει το όνομα του πλανήτη TOI 1338 b, ώστε να μετονομαστεί με αυτό της SOPHIE. Το petition στήριξαν 95,000 άτομα με τις υπογραφές τους, ενώ σημαντική υπήρξε η υποστήριξη του σκοπού από την Charli XCX, που είχε συνεργαστεί με τη SOPHIE στο παρελθόν.

Η αλλαγή του ονόματος του αστεροειδούς επισημοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όμως μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αστρονόμων αναγράφεται ότι,  «η SOPHIE υπήρξε μια εξαιρετικά δημοφιλής και με μεγάλη επιρροή τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός της Σκωτίας, που άλλαξε το τοπίο της pop μουσικής των αρχών του 21ου αιώνα».

Ο Arroyo, μοιράστηκε την πληροφορία με το κοινό, αναφέροντας ότι ούτε ο ίδιος είχε ενημερωθεί για την αλλαγή στο όνομα του αστεροειδούς. «Η SOPHIE επηρέασε τόσους πολλούς από εμάς και τώρα θα είναι για πάντα ένα μέρος του κόσμου μας», έγραψε ο ίδιος.

Η SOPHIE, ή κατά κόσμον Sophie Xeon, πέθανε τον Ιανουάριο του 2021 σε ηλικία μόλις 34 ετών, όταν η ίδια έπεσε κατά λάθος από ένα κτίριο στην Αθήνα, όπου και διέμενε το τελευταίο διάστημα. Μεταξύ των καλλιτεχνών που την τίμησαν μετά την είδηση του θανάτου της ήταν οι Vince Staples, Charli XCX και A.G. Cook.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured