Ναταλία Πετρίτη

Σαν NFT και για περισσότερα από $76,000 πωλήθηκαν οι χειρόγραφες παρτιτούρες του Paul McCartney για το “Hey Jude”.

Τον περασμένο μήνα, ο μεγαλύτερος γιος του John Lennon, Julian Lennon, κυκλοφόρησε μια special συλλογή από NFTs, η οποία και περιλαμβάνει ψηφιοποιημένα κομμάτια από Beatles memorabilia της προσωπικής του συλλογής. Σε αυτήν τη συλλογή ανήκαν και οι συγκεκριμένες παρτιτούρες για το ιστορικό κομμάτι των Σκαθαριών.

Οι θαυμαστές του συγκροτήματος είχαν την ευκαιρία προχθες, 7 Φεβρουαρίου, να αποκτήσουν «ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας» μέσα από μια online δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Julien’s Auctions.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, τα έξι διαθέσιμα NFTs πωλήθηκαν για $158,720 συνδυαστικά, με τις παρτιτούρες του “Hey Jude” να αποτελούν το μεγαλύτερο seller στα $76,800.

Το “Hey Jude” κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1968 ως standalone single των Beatles, προτού αυτοί κυκλοφορήσουν το κλασικό White Album τους αργότερα την ίδια χρονιά.

Στη δημοπρασία με τα NFTs του Julian Lennon πωλήθηκαν και η κάπα του John Lennon από το Help! για $12,800, το Αφγανικό παλτό που φορούσε στο Magical Mystery Tour για $22,400, αλλά και ένα NFT της Gibson κιθάρας του Lennon από το 1959, την οποία ο ίδιος χάρισε στον γιο του.

Κάθε ένα από τα αντικείμενα της δημοπρασίας ήταν ψηφιοποιημένο ως ένα audio-visual collectible, με τον Julian Lennon να παρέχει την αφήγησή του.  

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο White Feather Foundation του Julian Lennon.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured