Ναταλία Πετρίτη

Ως ο πιο ακριβοπληρωμένος μουσικός για το 2021 χαρακτηρίστηκε ο Bruce Springsteen, ο οποίος κέρδισε τη χρονιά που μας πέρασε το ποσό των 590 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό προέκυψε φυσικά έπειτα από την πώληση του μουσικού του καταλόγου μόλις έναν μήνα πριν.

Τα νέα έγιναν γνωστά από το Rolling Stone της περασμένης Παρασκευής, όπου ο πρώην συντάκτης του περιοδικού Forbes, Zack O’Malley Greenburg, ανέφερε ότι και οι τρεις πρώτοι σε έσοδα καλλιτέχνες για το 2021 βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση έπειτα από την πώληση των μουσικών τους καταλόγων σε εταιρίες διαχείρισης των δικαιωμάτων τους.

Η συμφωνία του Springsteen για τον μουσικό του κατάλογο με τη Sony Music έσπασε κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας τα 550 εκατομμύρια δολάρια, και δίνοντας στην εταιρία τα αποκλειστικά δικαιώματα σε 20 studio albums, 300 μουσικά κομμάτια, επτά EPs, 23 live δίσκους και πολλά ακόμη.

Τα υπόλοιπα εκατομμύρια που κέρδισε ο Springsteen το 2021 προέκυψαν από την επιστροφή του στο Broadway το περασμένο καλοκαίρι, όπου έδωσε 26 συναυλίες, αλλά και από δύο συνεργατικά projects του με τον Barack Obama – ένα βιβλίο και ένα podcast αποκλειστικά στο Spotify, με τίτλο Renegades: Born In The USA.

Μετά τον Springsteen βρέθηκε ο Jay-Z, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το Rolling Stone, κέρδισε το 2021 470 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσα από την πώληση της πλατφόρμας TIDAL.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured