Ναταλία Πετρίτη

Τους εργαζόμενους του βρετανικού συστήματος υγείας ευχαρίστησε η Kate Bush στο χριστουγεννιάτικό μήνυμά της για το 2021, αναφερόμενη στη μάχη που έχουν δώσει την τελευταία διετία απέναντι στην πανδημία του COVID-19. Η ίδια μάλιστα υποστήριξε την ανάγκη αύξησης του μισθού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του NHS.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Ένα Xριστουγεννιάτικο Μήνυμα», η Bush έγραψε: «Μετά από σχεδόν δύο χρόνια με COVID, είναι έστω και ένας από εμάς το ίδιο άτομο που ήταν προηγουμένως; Μας έχει αφήσει όλους μπερδεμένους και αβέβαιους για το μέλλον μας».

Η ίδια συνέχισε: «Υπήρξε μια τεράστια απώλεια χρόνου για τόσους πολλούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή και στον NHS. Ο σεβασμός μου για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιος, γνωρίζοντας τις εξαντλητικές ώρες εργασίας τους για σχεδόν δύο χρόνια. Αυτοί οι φροντιστικοί άνθρωποι έκαναν τόσο υπέροχες, ευγενείς πράξεις για τους άλλους. Ας ελπίσουμε να λάβουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δικαιωματικά αξίζουν».

Σε άλλο σημείο του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της, η Bush περιέγραψε την εμπειρία του να βλέπει ένα Goldcrest, το μικρότερο πτηνό στην Ευρώπη, για δεύτερη φορά στη ζωή της. «Μου έφτιαξε τη μέρα» έγραψε. «Σε αυτήν την περίεργη εποχή, στ’ αλήθεια ελπίζω να έχετε την ευκαιρία να σταματάτε για λίγο και να νιώθετε τη φύση γύρω σας».

Η Bush δεν είναι η μόνη καλλιτέχνιδα που έκανε δηλώσεις υπέρ της ενίσχυσης των εργαζομένων του NHS το τελευταίο διάστημα. Στα BRIT Awards του 2021, η Dua Lipa, η οποία βραβεύτηκε ως Best British Female, επέλεξε να αφιερώσει το βραβείο της στην Dame Elizabeth Anionwu, μια νοσοκόμα που πάλεψε για τη βελτίωση του βρετανικού συστήματος υγείας, αλλά και για έναν δικαιότερο NHS, χωρίς φυλετικές διακρίσεις ως προς την παρεχόμενη φροντίδα του. Η ίδια έκλεισε τον λόγο της στα βραβεία, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των εργαζομένων στον φορέα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured