Ναταλία Πετρίτη

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός φωτογράφος των μουσικών των '70s, Mick Rock. Η είδηση του θανάτου του Rock έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος ήταν 72 ετών.

«Όσοι είχαν τη χαρά να γνωρίσουν και να υπάρξουν στον κύκλο του Mick, γνωρίζουν ότι εκείνος ήταν πολλά παραπάνω από τον άνδρα που φωτογράφησε τα '70s. Ήταν ένας φωτογραφικός ποιητής – μια φυσική δύναμη που περνούσε τις ημέρες του κάνοντας ακριβώς ό,τι αγαπούσε, πάντα με τον ολόδικό του, εξωφρενικό τρόπο» ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του Rock μεταξύ άλλων.  

Ο Rock γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1948 και αναδείχθηκε στα '70s ως ο μουσικός φωτογράφος της δεκαετίας. Δούλεψε με καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Lou Reed, Queen, Sex Pistols, Blondie, Syd Barrett και πολλούς ακόμη.

Την επταετία μεταξύ 1972 και 1979, ο Rock διένυσε την καλύτερή του περίοδο, με τον ίδιο να φωτογραφίζει καλλιτέχνες οι φωτογραφίες των οποίων θα εμφανίζονταν σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα μουσικά άλμπουμς όλων των εποχών.

Η δουλειά του με τον David Bowie θεωρείται μέχρι σήμερα η πιο σημαντική και αναγνωρίσιμη, ενώ τα album cover shots του για τους δίσκους Queen II, Raw Power και Transformer άφησαν ιστορία.

Ο ίδιος συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με καλλιτέχνες όπως οι Snoop Dogg, the Yeah Yeah Yeahs, Miley Cyrus και άλλους.

Ο Rock εργάστηκε με τεράστια επιτυχία και στον κινηματογράφο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τον ρόλο του chief photographer στο Rocky Horror Picture Show.

Εξέδωσε πολλά βιβλία, ενώ η δουλειά του εκτέθηκε σε δεκάδες εκθέσεις φωτογραφίας ανά τα χρόνια, αλλά και στο ντοκιμαντέρ SHOT! του 2016.

Διαβάστε μερικά από τα tributes για τον καλλιτέχνη στα social media:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured