Ναταλία Πετρίτη

Για τον τύπο του κοινού με το οποίο συνδέθηκαν οι Beatles τοποθετήθηκε ο Paul McCartney, αναφέροντας ότι το συγκρότημα πάντα το «καταλάβαινε η εργατική τάξη».

Ο McCartney μίλησε σε συνέντευξή του στον Guardian για το νέο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τους Beatles με τίτλο Get Back, και ο ίδιος θυμήθηκε την τελευταία ζωντανή εμφάνισή τους.

Όσο οι Fab Four έπαιζαν μουσική στην ταράτσα του αριθμού 3 της Saville Road, στις 30 Ιανουαρίου του 1969, τα τοπικά αφεντικά παραπονιούνταν για τη φασαρία και έλεγαν στις κάμερες ότι οι Beatles ενοχλούν τους εργαζόμενους της γειτονιάς.

«Πάντα υπάρχει ένας τύπος που σιχαίνεται αυτό που κάνεις», ανέφερε ο McCartney.

«Δεν θα του αρέσει ποτέ και θα νομίζει ότι τον προσβάλεις. Όμως πρέπει να θυμάσαι, και εμείς πάντα το θυμόμασταν, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για λογαριασμό αυτού του τύπου. Υπάρχουν οι νεαρές γραμματείς, οι νέοι εργαζόμενοι στο γραφείο ή οι καθαριστές και οι καθαρίστριες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας αγαπούν. Ίσως και πολλά από τα αφεντικά. Πάντα γνωρίζαμε για την ύπαρξη του κατεστημένου, όμως υπάρχει και η εργατική τάξη. Και εμείς ήμασταν η εργατική τάξη» συμπλήρωσε στη συνέχεια McCartney.

«Οι άνθρωποι της εργασίας μπορούσαν να μας πιάσουν, καταλάβαιναν τι κάναμε. Και ανά περιόδους, θα πετυχαίναμε και κάποιον snob που θα θύμωνε. Αλλά με έναν τρόπο, αυτή ήταν η πλάκα του πράγματος».

Το ντοκιμαντέρ The Beatles: Get Back θα κυκλοφορήσει από το Disney+ αργότερα μέσα στον Νοέμβριο.

Δείτε εδώ το trailer:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured