Ναταλία Πετρίτη

Για φημολογούμενη συμμετοχή του στο YPG συνελήφθη και ανακρίνεται στην Τουρκία ο Σύρος καλλιτέχνης, Omar Souleyman, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Η είδηση έγινε γνωστή από τον manager του ίδιου, ο οποίος ενημέρωσε τα μέσα ότι ο καλλιτέχνης επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος μετά την ανάκρισή του χθες, 17 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν όντως έχει αφεθεί ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές.  To YPG είναι η Κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία και αποτελεί την κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας των Σύριων της Βορείου Συρίας. Το τουρκικό καθεστώς θεωρεί το YPG παράρτημα του PKK και διώκει τη συμμετοχή σε αυτό ως συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία, ο Souleyman βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και λειτουργεί έναν φούρνο στην περιοχή Sanliurfa, μετά τη φυγή του από τη χώρα του εξαιτίας του πολέμου. Στην περιοχή όπου και κατοικεί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, με τον ίδιο να εμφανίζεται σε γαμήλια γλέντια πολλά χρόνια προτού γίνει γνωστός στο διεθνές κοινό μετά την υπογραφή του στη δισκογραφική εταιρία Sublime Frequencies το 2007. Ο Kieran Hebden των Four Tet βρέθηκε στον ρόλο του παραγωγού για τον δίσκο του Souleyman, Wenu Wenu, του 2013, αλλά και για το Bahdeni Nami του 2015. Ο πιο πρόσφατος δίσκος του Souleyman κυκλοφόρησε το 2019 στο label του Diplo, Mad Decent.

Ο Souleyman περιέγραψε το 2013 στο Vice τις επιρροές από τον τόπο κατοικίας του στη μουσική του: «Στην περιοχή όπου διαμένω υπάρχει ένα άτυπο τρίγωνο – υπάρχουν Τούρκοι, Χριστιανοί και Κούρδοι. Τραγουδούσα κάποτε και στις τρεις περιοχές. Όλοι τους παίζουν το δικό τους στυλ παραδοσιακής μουσικής και εγώ τραγούδαγα κάθε φορά στο δικό τους στυλ όποτε έπαιζα στα μέρη τους.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured