View More

Οι IDLES μιλούν για το πως η νηφαλιότητα, το αίσθημα της ευθύνης και το τραύμα οδήγησαν στη δημιουργία του CRAWLER

«Έκανα ψυχοθεραπεία για δύο χρόνια και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν θυμωμένος με τα λάθος άτομα», ανέφερε ο Joe Talbot στο NME σε συνέντευξη για τον νέο δίσκο του συγκροτήματος

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Για την πηγή έμπνευσής τους ως προς τη δημιουργία του νέου τους δίσκου, CRAWLER, μίλησαν οι IDLES σε συνέντευξή τους στο ΝΜΕ. Το CRAWLER κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου και ο frontman του συγκροτήματος, Joe Talbot, όπως και ο κιθαρίστας και παραγωγός του δίσκου, Mark Bowen, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για το πως κατάφεραν να δημιουργήσουν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά.

Συζητώντας για το πως το CRAWLER είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στο τρίτο τους άλμπουμ, Ultra Mono, ο Talbot ανέφερε: «Ο εκνευρισμός και η αποξένωση μας έκαναν να καταλάβουμε ότι κάτι κάναμε λάθος. Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόταν να φέρω τον εαυτό μου προ των ευθυνών μου για παρεξηγήσεις ως προς αυτά που ήθελα να πω και τι έλεγα πραγματικά μέσα από τα τραγούδια μου». 

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έκανα ψυχοθεραπεία για δύο χρόνια και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν θυμωμένος με τα λάθος άτομα. Δεν ήταν οι κριτικοί αυτοί που έκαναν λάθος- εγώ ήμουν. Είναι όμορφο, γιατί τώρα μπορώ να δω το Ultra Mono ως αυτό που πραγματικά είναι – ένα φανταστικό live άλμπουμ, με μερικά κομμάτια στα οποία ήμουν πραγματικά χαμένος».

Συζητώντας τις στιχουργικές αλλαγές που ήρθαν στο CRAWLER και στο γιατί περίμενε μέχρι τώρα να αλλάξει από ένα πιο λυρικό στυλ σε ένα ελεύθερο και περισσότερο ποιητικό, ο Talbot είπε στο NME: «Ήμουν αποσπασμένος από το εγώ μου και τους φόβους μου. Τα συναισθήματά μου εκφράζονταν μόνο ως θυμός. Τώρα όμως είναι καιρός να  προκαλέσω τον εαυτό μου, να βάλω τα πράγματα σε τάξη και να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή. Ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μου και έμαθα από αυτές. Είμαι πολύ πιο ήρεμος και δεν αγχώνομαι. Είμαι νηφάλιος εδώ και δύο χρόνια. Κάπως μπήκαν τα πράγματα σε τάξη».

Ο Talbot ανέφερε επίσης ότι δεν επιθυμεί να παίζει το κομμάτι του Ultra Mono με τίτλο “Model Village”: «Δεν θέλω να παίζω πια ζωντανά το “Model Village” γιατί απέχω πολύ από αυτό. Δεν είμαι στην άμυνα, δεν είμαι θυμωμένος. Δεν φοβάμαι επίσης πια όπως όταν έγραφα αυτόν τον δίσκο. Συνέβησαν τόσα πολλά εκείνη την περίοδο και εγώ είχα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Αντί να δω τα πράγματα ως είχαν, κατηγορούσα τον εαυτό μου».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καθένα από τα NFTs θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό πορτρέτο

Ο Bobby Gillespie και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που μεσουράνησε στα χρόνια της έκρηξης της acid κουλτούρας, ...

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ αποκτά την αμερικανική του εκδοχή, η οποία θα λάβει χώρα στο Los

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 30 καλύτερους δίσκους της χρονιάς που φεύγει.

Κάποιες χρονιές, τα πορνογραφικά φιλμ αποτέλεσαν την πλειοψηφία της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα. Ο dj Electric Looser γράφει για την τέχνη της μουσικής επιμέλειας στα εγχώρια πορνογραφικά φιλμ και ετοίμασε ένα χορταστικό mixtape με θέματα από adult film των '70s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συζητά με τον Παντελή Νικηφόρο για το Τρία, τον νέο δίσκο των Λάμδα.

Top
0
Shares