Ναταλία Πετρίτη

Για την πηγή έμπνευσής τους ως προς τη δημιουργία του νέου τους δίσκου, CRAWLER, μίλησαν οι IDLES σε συνέντευξή τους στο ΝΜΕ. Το CRAWLER κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου και ο frontman του συγκροτήματος, Joe Talbot, όπως και ο κιθαρίστας και παραγωγός του δίσκου, Mark Bowen, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για το πως κατάφεραν να δημιουργήσουν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά.

Συζητώντας για το πως το CRAWLER είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στο τρίτο τους άλμπουμ, Ultra Mono, ο Talbot ανέφερε: «Ο εκνευρισμός και η αποξένωση μας έκαναν να καταλάβουμε ότι κάτι κάναμε λάθος. Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόταν να φέρω τον εαυτό μου προ των ευθυνών μου για παρεξηγήσεις ως προς αυτά που ήθελα να πω και τι έλεγα πραγματικά μέσα από τα τραγούδια μου». 

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έκανα ψυχοθεραπεία για δύο χρόνια και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν θυμωμένος με τα λάθος άτομα. Δεν ήταν οι κριτικοί αυτοί που έκαναν λάθος- εγώ ήμουν. Είναι όμορφο, γιατί τώρα μπορώ να δω το Ultra Mono ως αυτό που πραγματικά είναι – ένα φανταστικό live άλμπουμ, με μερικά κομμάτια στα οποία ήμουν πραγματικά χαμένος».

Συζητώντας τις στιχουργικές αλλαγές που ήρθαν στο CRAWLER και στο γιατί περίμενε μέχρι τώρα να αλλάξει από ένα πιο λυρικό στυλ σε ένα ελεύθερο και περισσότερο ποιητικό, ο Talbot είπε στο NME: «Ήμουν αποσπασμένος από το εγώ μου και τους φόβους μου. Τα συναισθήματά μου εκφράζονταν μόνο ως θυμός. Τώρα όμως είναι καιρός να  προκαλέσω τον εαυτό μου, να βάλω τα πράγματα σε τάξη και να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή. Ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μου και έμαθα από αυτές. Είμαι πολύ πιο ήρεμος και δεν αγχώνομαι. Είμαι νηφάλιος εδώ και δύο χρόνια. Κάπως μπήκαν τα πράγματα σε τάξη».

Ο Talbot ανέφερε επίσης ότι δεν επιθυμεί να παίζει το κομμάτι του Ultra Mono με τίτλο “Model Village”: «Δεν θέλω να παίζω πια ζωντανά το “Model Village” γιατί απέχω πολύ από αυτό. Δεν είμαι στην άμυνα, δεν είμαι θυμωμένος. Δεν φοβάμαι επίσης πια όπως όταν έγραφα αυτόν τον δίσκο. Συνέβησαν τόσα πολλά εκείνη την περίοδο και εγώ είχα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Αντί να δω τα πράγματα ως είχαν, κατηγορούσα τον εαυτό μου».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured