Ναταλία Πετρίτη

Τη διασκευή του Trainspotting ως θεατρικό musical επιβεβαίωσε ο Irvine Welsh, ο οποίος αποκάλυψε ότι δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω στην παραγωγή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας που το Trainspotting είχε παρουσιαστεί και το 1993 ως θεατρική παράσταση, λίγο μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου, και με πρωταγωνιστή τον Ewen Bremner. Πρόσφατα μάλιστα διασκευάστηκε και ως Trainspotting Live, ένα δρώμενο που αναμένεται να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο ο Welsh αποκάλυψε ότι αυτήν την περίοδο εργάζεται με τον συνθέτη Steve McGuinness και τον παραγωγό Phil McIntyre για μια μουσική version που θα ανέβει στο West End του Λονδίνου, στην οποία και θα ακούγονται μουσικές πολλών μουσικών ειδών, μεταξύ των οποίων techno, urban house και disco.

«Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι που είναι ακόμη στη διαδικασία της παραγωγής, όμως ο συνεργάτης μου ο Steve και εγώ έχουμε γράψει 14 ολοκαίνουρια κομμάτια για ένα Trainspotting musical» ανέφερε ο Welsh στη Daily Record.

«Φτιάξαμε ένα techno act μαζί, όμως έχουμε γράψει και urban house, blues, jazz, disco και rock ‘n’ roll κομμάτια, αλλά και power ballads. Έχουμε τα κομμάτια και έχουμε και ένα σενάριο. Ψάχνουμε τώρα πράγματα όπως το casting, τους χορογράφους και τους set designers. Λογικά η παράσταση θα ανέβει σε έναν περίπου χρόνο από τώρα, το νωρίτερο, και λογικά θα πάμε κατευεθείαν στο West End. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας» ανέφερε ο Welsh.

Πέρα από το musical, μια τηλεοπτική διασκευή του βιβλίου του Welsh, The Blade Artist, βρίσκεται επίσης στα σκαριά, με τον Robert Carlyle για ακόμη μια φορά στον ρόλο του Begbie.

Αναμένουμε με αγωνία!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured