Ναταλία Πετρίτη

Αν περιμένετε κι εσείς εδώ και καιρό έναν δίσκο που παραγγείλατε, τώρα ξέρετε ότι η Adele είναι αυτή που πρέπει να κατηγορείτε για την καθυστέρηση. Κι αυτό καθώς η δημοφιλής τραγουδίστρια φαίνεται να έχει προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη βινυλίων μετά την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, 30.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, η Sony Music, για να προλάβει να έχει έτοιμο το 30 για την επίσημη κυκλοφορία του στις 19 Νοεμβρίου, χρειάστηκε να παραγγείλει μισό εκατομμύριο κόπιες βινυλίου τους τελευταίους έξι μήνες, προκαλώντας απίστευτες καθυστερήσεις σε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της παραγωγής, σημαίνει ότι αν ένα συγκρότημα δεν έχει τελειώσει τις ηχογραφήσεις του μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο δίσκος του αναμένεται να κυκλοφορήσει ουσιαστικά το 2023, μιας που μέχρι τότε θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ο Ed Sheeran τοποθετήθηκε γύρω από το ζήτημα, όντας ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην Adele: «Υπάρχουν σχεδόν τρία εργοστάσια παραγωγής βινυλίων στον κόσμο, οπότε πρέπει να κινηθείς πολύ μπροστά – και η Adele επί της ουσίας έκλεισε και τα τρία εργοστάσια για την ίδια. Εμείς χρειάστηκε να βρούμε ένα μικρό slot για να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο μου και το ίδιο συνέβη ταυτόχρονα με καλλιτέχνες όπως οι Coldplay, η Taylor [Swift], οι ABBA, ο Elton [John]».

Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή δίσκων συνδέονται φυσικά και με το ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση σε δίσκους με ιδιαίτερα χρώματα, αντί του κλασικού μαύρου, ενώ πολυκαταστήματα του εξωτερικού όπως τα Target και Walmart απαιτούν exclusives για τα ράφια τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured