Ναταλία Πετρίτη

Τον συνοδευτικό του δίσκο για το French Dispatch του Wes Anderson μοιράστηκε ο Jarvis Cocker, με τίτλο CHANSON d’ENNUI TIP-TOP. Στον δίσκο, που δεν είναι το επίσημο, αλλά το συνοδευτικό soundtrack της ταινίας, ο frontman των Pulp τραγουδά στα Γαλλικά υποδυόμενος τον pop τραγουδιστή Tip-Top. (Στο επίσημο soundtrack, δια χειρός Alexandre Desplat, ο Cocker συμμετέχει με μια διασκευή του “Aline” του Christophe.).

Το CHANSON d’ENNUI TIP-TOP αποτελεί έναν δίσκο tribute στη French Pop, με διασκευές όπως το “Dans Ma Chambre” της Dalida, αλλά και το“Mon Ami La Rose” της Françoise Hardy.

«Έχοντας μεγαλώσει με βαθιά αγάπη για τη French Pop, ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα» αναφέρει ο Cocker σε σχετικό δελτίο τύπου. «Είχα την ευκαιρία να διασκευάσω κομμάτια διάσημων καλλιτεχνών όπως οι Gainsbourg, Brigitte Fontaine, Françoise Hardy, Jacques Dutronc — αλλά και να τραγουδήσω ένα ντουέτο του “Paroles, Paroles” με τη Laetitia Sadier» αναφέρει επίσης.

Η κυκλοφορία του δίσκου συμπίπτει με αυτή της ταινίας The French Dispatch, η οποία καθυστέρησε να βγει στους κινηματογράφους εξαιτίας της πανδημίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet, Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, Adrien Brody και πολλοί ακόμη.

CHANSON d’ENNUI TIP-TOP Tracklist:

  1. Dans Ma Chambre (Dalida cover)
  2. Contact (Brigitte Bardot cover)
  3. La Tendresse (Marie LaFôret cover)
  4. Amour, Je Te Cherche (Nino Ferrer & Radiah cover)
  5. Les Gens Sont Fous, Les Temps Sont Flous (Jacques Dutronc cover)
  6. Il Pleut Sur La Gare (Brigitte Fontaine & Areski Belkacem cover)
  7. Paroles, Paroles (Dalida & Alain Delon cover)
  8. Requiem Pour Un Con (Serge Gainsbourg cover)
  9. Mon Ami La Rose (Françoise Hardy cover)
  10. Mao Mao (Claude Channes cover)
  11. Elle Et Moi (Max Berlin cover)
  12. Aline (Christophe cover)

Ακούστε εδώ το CHANSON d’ENNUI TIP-TOP:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured