View More

Ο James Hetfield θυμάται την περίοδο που οι Metallica επιχείρησαν να βρουν έναν άλλο frontman: «Δεν λειτούργησε καθόλου»

Ο James Hetfield μας γυρνά στην πρώιμη περίοδο των Metallica, όταν το δημοφιλές συγκρότημα έψαχνε για διαφορετικό frontman

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Την περίοδο όπου οι Metallica αναζητούσαν διαφορετικό frontman θυμήθηκε ο James Hetfield, κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στις πρώιμες μέρες του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Metallica θυμήθηκε την περίοδο εκείνη με αφορμή την εκπομπή του, Road Dog Brothers, στον SiriusXM, όπου μίλησε για τις μπάντες με τις οποίες έχει βρεθεί σε περιοδεία, «προκαλώντας χάος, ευτυχία και πολλές κραιπάλες».

«Πολλές από τις πρώτες αναμνήσεις μας τις έχουμε ζήσει με μια μπάντα που λεγόταν Armored Saint, η οποία ξεκινούσε και αυτή στο LA των ’80s μαζί με τους Metallica» ανέφερε ο Hetfield στους ακροατές του σταθμού.

«Ο John Bush ήταν ένας τραγουδιστής τον οποίο μπορέσαμε να γνωρίσουμε πολύ πολύ καλά και προσπαθήσαμε πάρα πάρα πολύ να τον πείσουμε να έρθει στους Metallica σαν τραγουδιστής». Ο Hetfield συνέχισε λέγοντας πως τελικά «δεν λειτούργησε καθόλου», αφού ο Bush ήταν «αφιερωμένος σε αυτό που ήδη έκανε με τους αδερφούς του στους Armored Saint», πράγμα που οι Metallica φυσικά σεβάστηκαν.

Ο John Bush σε προηγούμενές του δηλώσεις έχει αναφέρει πως αρνήθηκε την πρόταση των Metallica «για όλους τους σωστούς λόγους». «Ο κόσμος πρέπει να πιστεύει ότι είμαι τρελός» είχε πει τότε, «όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας πως ήταν η σκηνή εκείνη την περίοδο».

«Οι Metallica τότε ήταν ανύπαρκτοι. Οι Armored Saint από την άλλη ήταν hot. Πρέπει να το έχουμε κατά νου αυτό. Επιπλέον ήμουν πολύ δεμένος με τα παιδιά από τους Armored Saint, αφού ήμασταν συμμαθητές από το Δημοτικό ακόμη. Οι  Armored Saint κινούσαν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου τότε και είχαμε διαρκώς νέους θεατές στις συναυλίες μας». συμπλήρωσε ο Bush.

Οι Metallica αυτήν την περίοδο ετοιμάζουν σύμφωνα με τον Lars Ulrich νέα δουλειά, η οποία θα αποτελέσει το follow-up του Hardwired… To Self-Destruct του 2016. Το συγκρότημα δουλεύει πάνω σε αυτήν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πανδημίας, ενώ ο Hetfield δήλωσε πίσω στον Μάιο ότι έγραψαν 10 ολόκληρα κομμάτια μέσω Zoom κατά τη διάρκεια της χειμερινής καραντίνας.

Ακούστε εδώ τον James Hetfield στον SiriusXM:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καθένα από τα NFTs θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό πορτρέτο

Ο Bobby Gillespie και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που μεσουράνησε στα χρόνια της έκρηξης της acid κουλτούρας, ...

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ αποκτά την αμερικανική του εκδοχή, η οποία θα λάβει χώρα στο Los

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 30 καλύτερους δίσκους της χρονιάς που φεύγει.

Κάποιες χρονιές, τα πορνογραφικά φιλμ αποτέλεσαν την πλειοψηφία της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα. Ο dj Electric Looser γράφει για την τέχνη της μουσικής επιμέλειας στα εγχώρια πορνογραφικά φιλμ και ετοίμασε ένα χορταστικό mixtape με θέματα από adult film των '70s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συζητά με τον Παντελή Νικηφόρο για το Τρία, τον νέο δίσκο των Λάμδα.

Top
0
Shares