Ναταλία Πετρίτη

Τον λόγο για τον οποίο δεν παίζουν το “Brown Sugar” στην περιοδεία τους στις ΗΠΑ συζήτησαν πρόσφατα τα μέλη των Rolling Stones, Keith Richards και Mick Jagger. Η περιοδεία τους με τίτλο No Filter ξεκίνησε στο St Louis του Missouri στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στον drummer τους, Charlie Watts, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών τον περασμένο Αύγουστο.

Μιλώντας στους Los Angeles Times, ο Mick Jagger και ο Keith Richards ερωτήθηκαν για την αφαίρεση του “Brown Sugar” από το setlist τους και για το αν αυτή σχετίζεται με τις αναφορές του στην δουλεία, στους στίχους “Gold coast slave ship bound for cotton fields”.

«Το καταλάβατε, εε;» απάντησε ο Richards. «Δεν ξέρω. Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω που βρίσκεται το ζήτημα. Δεν είχαν καταλάβει ότι αυτό είναι ένα κομμάτι για τις συμφορές της δουλείας; Αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ να μπω σε διαμάχες για αυτές τις βλακείες. Όμως ελπίζω να είμαστε σε θέση να αναστήσουμε το κομμάτι μας σε όλη του τη δόξα κάπου στο μέλλον» συμπλήρωσε.

Ο Jagger από την άλλη ανέφερε: «Παίζουμε το “Brown Sugar” κάθε βράδυ από το 1970, οπότε κάποιες φορές σκεφτόμαστε «Θα το αφαιρέσουμε για τώρα και βλέπουμε πως θα πάει». Μπορεί να το ξαναπροσθέσουμε. Το setlist σε stadium show είναι κάπως δύσκολο. Χθες παίξαμε το “Let It Bleed” με μια 12-χορδη κιθάρα».

Ο Jagger πρόσφατα τοποθετήθηκε και για το ότι η μπάντα παίζει χωρίς τον Watts για πρώτη φορά, τον οποίο ο ίδιος αποκάλεσε το καρδιοχτύπι των Stones. Ανέφερε πόσο περίεργο είναι να συνεχίζουν χωρίς εκείνον μετά από τόσες tour και ηχογραφήσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι το να συνεχίζουν χωρίς εκείνον ήταν δική του επιθυμία που εκφράστηκε όσο ήταν άρρωστος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured