Ναταλία Πετρίτη

Το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν την αποχώρηση του Jason Newsted από το συγκρότημα μοιράστηκαν οι Metallica σε πρόσφατη συνέντευξή τους για τη συμπλήρωση 40 ετών στη μουσική βιομηχανία. Ο Newsted αποχώρησε από τους Metallica το 2001 εξαιτίας του ότι θεωρούσε ότι δεν συμβάλει δημιουργικά στη μπάντα όπως θα ήθελε. Ο ίδιος αναζήτησε εναλλακτική στο side project του, τους Echobrain.

Όταν ρωτήθηκαν στη συνέντευξη για εκείνον, οι James Hetfield και Lars Ulrich παραδέχθηκαν και οι δύο ότι αν το είχαν διαχειριστεί καλύτερα, ο Newsted κατά πάσα πιθανότητα θα είχε παραμείνει στο συγκρότημα.

«Ο Jason είναι το μόνο μέλος των Metallica που έχει αποχωρήσει οικειοθελώς» ανέφερε ο Ulrich στη συνέντευξη της μπάντας στο Apple Music. «Και αυτό από μόνο του είναι αντιπροσωπευτικό. Η δυσαρέσκεια από την πλευρά του James και τη δική μου ήταν…Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό! Μπορείς να φύγεις μόνο αν εμείς σου πούμε να φύγεις. Και εκείνον τον καιρό δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έφευγε. Φυσικά, 20 χρόνια μετά, μοιάζει απολύτως λογικό».

Ο drummer συνέχισε: «Εμείς γράφουμε τα κομμάτια. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Το κάνουμε όλο αυτό. Δεν υπάρχει δημιουργική διέξοδος σε αυτό το συγκρότημα. Δεν έχεις δημιουργική φωνή. Και μετά πας και κάνεις κάτι που σε γεμίζει ευχαρίστηση γιατί μπορείς να εκφραστείς και μετά εμείς παρεξηγούμαστε. Και μετά αυτή η δυσαρέσκεια σε κάνει να φύγεις από το συγκρότημα. Εντάξει, αυτή είναι βασική ψυχιατρική για ανίδεους. Όμως εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε τότε και εκείνη την πλευρά».

Ο Ulrich επιπλέον ανέφερε ότι το ντοκιμαντέρ που ακολούθησε την αποχώρηση του Newsted από τους Metallica, το Some Kind of Monster, δεν ήταν επί της ουσίας στα σχέδιά τους, παρότι εκείνο προέκυψε να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη των Metallica για τη 40χρονη καριέρα τους στο Apple Music:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured