Ναταλία Πετρίτη

Οι Rage Against the Machine εμφανίστηκαν στο πρώτο Coachella το 1999, όμως επέλεξαν να επιστρέψουν τη μισή τους αμοιβή σε αυτό, όταν έμαθαν ότι το φεστιβάλ είχε στεφθεί από οικονομική... αποτυχία.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Tom Morello, προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, όπου αναφέρει ότι οι Rage Against the Machine προσπάθησαν να βοηθήσουν τους τότε “punk-rock promoters” του φεστιβάλ.

Το πρώτο Coachella υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένο από καλλιτεχνική σκοπιά, κλείνοντας εκείνη τη χρονιά συγκροτήματα και καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα, ωστόσο έχασε 850.000 $ λόγω του ότι η προσέλευση στις δύο ημέρες του άγγιξε μόλις τους 37.000 θεατές.

Σύμφωνα με τον Morello, «Το Coachella ήταν τόσο αποτυχημένο που μας ζήτησαν τα λεφτά μας πίσω», και το συγκρότημα συμφώνησε. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά το γεγονός ότι οι promoters ήταν φίλοι του συγκροτήματος.

Το Coachella επέστρεψε δύο χρόνια μετά την πρώτη του αποτυχημένη διεξαγωγή τον Απρίλιο του 2001. Από το 2002 και έπειτα ξεκίνησε να είναι επικερδές.

Οι Rage Against the Machine πρόκειται να εμφανιστούν στο Coachella του 2022 ως headliners, μετά την ακύρωση του φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας.

Δείτε εδώ την πρώτη τους εμφάνιση στο φεστιβάλ το 1999:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured