Ναταλία Πετρίτη

Το ιστορικό Black Album των Metallica βρέθηκε ξανά στο Top 10 του Billboard 200, 29 χρόνια μετά την τελευταία φορά. Ο δίσκος βρέθηκε ξανά στην πολυπόθητη λίστα μετά την επανέκδοσή του με αφορμή την 30η επέτειο από την κυκλοφορία του

Στο παρελθόν, ο δίσκος παρέμεινε στη λίστα για 625 εβδομάδες, ενώ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 17,3 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ.

Αυτήν την εβδομάδα, το Black Album βρέθηκε στην 9η θέση χάρη στα διάφορα formats στα οποία έχει επανεκδοθεί, που περιλαμβάνουν ένα super-deluxe box set και remastered βινύλιο, μεταξύ άλλων. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην εν λόγω λίστα ήταν τον Αύγουστο του 1992.

Το συγκρότημα πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα cover compilation του Black Album με τίτλο The Metallica Blacklist, που περιλαμβάνει 50 διασκευές των 12 κομματιών του δίσκου από καλλιτέχνες όπως οι Miley Cyrus, Elton John, Corey Taylor, Ghost και πολλοί άλλοι.

Δείτε εδώ ένα βίντεο του πρώην μπασίστα των Metallica, Jason Newsted, να κάνει unboxing στο super deluxe box set του Black Album:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured